21 Sty 2011, 21:26
Witam!
Jakiś czas temu postanowiłem zakupić samochód dostawczy. Biorąc pod uwagę, iż możliwości finansowe są w granicach około 80 tys. złotych, decyduję się na zakup nowego dostawczaka, rocznik 2011 z salonu. Nie wiem jednak, które auto wybrać - Fiata Ducato III czy najnowszego Mercedesa Sprintera?
Auto będzie służyło do wożenia różnego towaru na giełdę - głównie ziemniaków i cebuli. Mieszkamy na wsi. Będzie również często służyć jako normalny samochód, np. do zrobienia większych zakupów czy podjechania w jedno miejsce. Silnik około 2,4.
Najważniejsze jest dla mnie, by samochód był niezawodny i aby się nie psuł. Słyszałem, że Ducato jest bardzo awaryjne i ma świetne blachy, dzięki czemu nie rdzewieje. Natomiast kilka osób powiedziało mi, że Sprinter się w ogóle nie psuje, ale ma fatalne blachy i potrafi nieźle zardzewieć... krótko mówiąc, połowa osób mówi że Ducato, druga jest za Sprinterem. Mam problem z wyborem, konsultowałem się już z wieloma osobami, ale słyszałem to co powyżej jest napisane. Prosiłbym o dokładne doradzenie, jest tu może jakiś ekspert? To dla mnie bardzo ważne.
Z góry dzięki i pozdrawiam.