Fiat grande punto 1,4 problem z uruchomieniem zimnego silnik

03 Paź 2010, 19:21

Po 3 latach bezawaryjnego użytkowania grande punto 1.4 mam coraz większy problem z uruchomieniem zimnego silnika (po sekundzie lub kilku gaśnie). Towarzyszy temu natychmiastowe uruchomienie się wentylatora chłodnicy oraz brak wskazań temperatury cieczy chłodzącej - wskaźnik włącza się najczęściej po pierwszym postoju lub w trasie. Wymieniłem czujnik temperatury (kilka dni było trochę lepiej ale wszystko wróciło do "normy") Ps. akumulator jest również nowy. Proszę o radę!!! Waldek [email widoczny po zalogowaniu]
Waldek
Walenty Szarek
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Sącz

28 Paź 2015, 17:34

Zna ktoś przyczynę tego problemu? Mam identyczny problem. Czy to może być immobilaizer? Dziwne że kłopoty z odpaleniem są tylko rano (jak w nocy jest poniżej 0 stopni). W dzień pali normalnie jak temperatura powietrza wrasta do np. 10.
memfis23
Obserwowany

Auto: Fiat Grande Punto
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007

28 Paź 2015, 18:07

Walenty Szarku,jesteś też z Nowego Sącza?! :lol: Fiat Punto 1.4mnie osobiście bardzo wiele mówi a nawet nic nie mówi.Silnik,rodzaj paliwa,rocznik oraz moc poproszę.Odpiszę w sobotę gdyż teraz mam dostęp do internetu ograniczony,słaby zasięg.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Paź 2015, 18:44

Fiat Grande Punto 1.4, 77 koni, rocznik 2007, benzyna
memfis23
Obserwowany

Auto: Fiat Grande Punto
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007

31 Paź 2015, 07:45

Podejrzewam,że tam czujników różnej maści jest więcej,myślę,że któryś fiksuje,lub przewody,które lubią śniedzieć w tych autach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

31 Paź 2015, 11:00

Ja sądzę,że nawalił,któryś z czujników,podejrzewam,iż tam moż być ich kilka,być może jest problem z kablami elektrycznymi,które lubią w tych autach śniedzieć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...