Po 3 latach bezawaryjnego użytkowania grande punto 1.4 mam coraz większy problem z uruchomieniem zimnego silnika (po sekundzie lub kilku gaśnie). Towarzyszy temu natychmiastowe uruchomienie się wentylatora chłodnicy oraz brak wskazań temperatury cieczy chłodzącej - wskaźnik włącza się najczęściej po pierwszym postoju lub w trasie. Wymieniłem czujnik temperatury (kilka dni było trochę lepiej ale wszystko wróciło do "normy") Ps. akumulator jest również nowy. Proszę o radę!!! Waldek [email widoczny po zalogowaniu]
Zna ktoś przyczynę tego problemu? Mam identyczny problem. Czy to może być immobilaizer? Dziwne że kłopoty z odpaleniem są tylko rano (jak w nocy jest poniżej 0 stopni). W dzień pali normalnie jak temperatura powietrza wrasta do np. 10.
Walenty Szarku,jesteś też z Nowego Sącza?! Fiat Punto 1.4mnie osobiście bardzo wiele mówi a nawet nic nie mówi.Silnik,rodzaj paliwa,rocznik oraz moc poproszę.Odpiszę w sobotę gdyż teraz mam dostęp do internetu ograniczony,słaby zasięg.
Ja sądzę,że nawalił,któryś z czujników,podejrzewam,iż tam moż być ich kilka,być może jest problem z kablami elektrycznymi,które lubią w tych autach śniedzieć.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Smog w samochodzie - czy to możliwe? Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.