Koniu, takie Clio 3 w kombiaku to 439 litrów bagażnika, więcej niż niejeden hatchback segmentu C. Do miasta to wcale niegłupia opcja, widać tego trochę we Wrocku na taksówkach.
Moim zdaniem kombi jest niepraktyczne w mieście. Bagażnik może mają duży ale zazwyczaj jak się zapakuje rodzinka w takie to ciężko tym jechać w trasę ze względu na liche pojemności silnika. Ciężko będzie też to sprzedać a myślę że jakość wykonania za tą cenę też powinna być lepsza. Tak czy inaczej kombi na pewno lepszy wybór niż niepraktyczny sedan tego segmentu.
Fabia kombi jest krótsza od Bravo, a bagażnik ma 480litrów pojemności. Idealne auto na miasto, a autor z tego co piszę nie zamierza raczej robić długich tras. Jest jeszcze Seat Ibiza ST, ale w tym budżecie może być ciężko coś dostać.
Sedany odrzucilem wlasnie ze wzgledu na wozek i bagaze.. a trase to ja bede robil raz w miesiacu warszawa-radom lub warszawa-lublin, wiec niewielkie i rzadko.. a zalezy mi na tym by auto w miescie nie palilo duzo i by w miare latwo manewrowac na zatloczonych parkingach.na ta chwile jestem za renault clio i skoda fabia, ale musze wsiasc w oba te samochody, przejechac sie, obejzec je i dopieo wtedy dokladnie ocenic. Tym bardziej ze autem poruszal sie bede nie tylko ja ale tez żona, ktora najchetniej to by micra jezdzila.
Tez tak mysle, tym bardziej ze przepadam wlasnie za francuskim saochodami.. ale nie bede nastawial sie na jeden model jesli nie bedzie nic z niego ciekawego, bo kilkaset kilometrow srednio mi sie chce jechac.
Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa? Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...
A pytanie z innej beczki, czy nie znacie jakiejs ciekawej strony z ogloszeniami o sprzedazy samochodow przez osoby prywatne? Bo wszedzie co widze na olx to albo dealerzy albo autokomisy.. a wolal bym jednak od osoby prywatnej kupic auto..
Pozwolę sobie zamieszać w temacie Skoro miasto, rodzinka, to czemu by nie takie wynalazki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tudzież [link do oferty na Allegro wygasł] ewentualnie [link do oferty na Allegro wygasł] Małe na zewnątrz, wielkie w środku, a i manewrowanie łatwiejsze niż w kombi (zazwyczaj wysoka pozycja za kierownicą) Linki przykładowe
Hmm nissan ma maly bagaznik, honda wykracza poza budżet a i tez jakas specjalnie duza nie jest.. a c3 picasso jest intwresujacym samochodem.. choc tez musial bym obejzec bagaznik na zywo, bo na zdjeciach wydaje sie mniejszy niz w fabii kombi i clio kombi.. ale samochod jest ibteresujacy, ma nietuzinkowy wyglad (choc wyglad jest dla mnie w zasadzie prawie bez znaczenia)
A wysoka pozycje za koerownica lubie, jako ze poruszam sie teraz xsara picasso. A w robocie nieraz jezdze mercedesem sprinterem i vw transporterem
German199216 napisał(a):Hmm nissan ma maly bagaznik, honda wykracza poza budżet a i tez jakas specjalnie duza nie jest
suwane kanapy przynajmniej w Nissanie. No ale obejrzyj na żywo te auta, bo sam byłem mile zaskoczony ich funkcjonalnością. Linki poglądowe, więc nie patrz na to, że poza budżetem. Znajdziesz Jazz do 25k
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.