Fiat Linea - warto?

14 Paź 2014, 20:54

Hej,

co sądzicie o Fiacie Linea? Szukam taniego w eksploatacji i naprawach sedana. Myślicie że warto?
Heldan
Nowicjusz

Auto: Nie mam :(

15 Paź 2014, 08:38

Auto raczej niszowe. :) Cena nie za wielka. Jej konkurencja to np.Logan czy Thalia lub ostatnia Cordoba.
Ze wszystkich tych aut wydaje się,że właśnie Cordoba albo lepiej...Toledo będą niezłym wyborem ale...można i Fiata kupić. Eksploatacja dosyć tania,auto proste i łatwe w naprawie. po założeniu lpg nawet koszty paliwa są skromne.
Moim zdaniem auto ma tę zaletę,że jako model można o odkupić od pierwszego właściciela z niewielkim przebiegiem i cieszyć się spokojną eksploatacją.
Czy warto..? Jeśli zadbane to warto ! :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

15 Paź 2014, 09:08

Do 15 tys. Cordoba mi się nie zmieści. No i tak czy inaczej musiałbym kupić 3-4 lata starszą. Obawiam się w zasadzie tylko o komfort wnętrza - czy to auto będzie wiele gorsze niż np. Skoda - Logan wydaje mi się bardzo tandetnie wykonany - czy w Linei też jest tak źle?
Heldan
Nowicjusz

Auto: Nie mam :(

15 Paź 2014, 09:22

Jakość wykonania wprost proporcjonalna do ceny. Ten samochód był "niską półką" w momencie premiery, przez kilka lat nie awansował do premium :D

15000? Aż z ciekawości sprawdziłem ceny. 3 egz na alledrogo, 8 na olx. Większość z dieslami i rocznik 2007. Lekka bieda i ciężko będzie kupić coś za tą kasę. O jakimś lepszym wyposażeniu nie wspominam.
Kup coś starszego, nawet s40 I z ostatniego roku produkcji, mam, polecam. ewentualne naprawy będą trochę droższe, ale samochód jest bezawaryjny co potwierdzają amerykańskie rankingi.
Przy kupnie każdego sprzętu wychodzę z założenia, że lepiej miec coś starszego, a lepiej wykonanego niz nową budżetówkę. Jak dotąd nie przejechałem się na takim myśleniu
SzpiceR
Nowicjusz

Auto: s40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...
    Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...