Fiat Marea Weekend 1.6 16V 115KM FROM GERMANY

12 Kwi 2010, 09:15

Witam serdecznie wszystkich użytkowników i fanów samochodów, a w szczególności Fiata Marea ;)

Kupiłem samochód z Niemiec (Od przyjaciela mamy)

Opis samochodu:

Fiat Marea Weekend ELX
Rocznik 1997
Silnik: 1.6 16V 103KM
Przebieg poniżej 100 000km
Skrzynia biegów: manualna
Kolor: czarny-metalic

ABS, wspomaganie, bez klimy, elektryczne 2 przednie szyby, garażowany i wszystko co powinien mieć jest w środku w b.dobrym stanie.

Najważniejsze info:
Samochód z pierwszej ręki - z salonu. Właścieciel 30sto letni Niemiec - Biorąc pod uwagę ich drogi i przebieg oraz wiek kolesia to samochód nie jest dobity, wręcz przeciwnie.
Od 2006r samochód stał w garażu i nie był zupełnie używany. Jest strasznie brutny - ale to nie problem. W samochodzie aktualnie wymieniają układ hamulcowy - z tego co wiem, bo był wadliwy. Pójdzie na Niemiecki przegląd i mam go odebrać na koniec kwiatnia.

CENA SAMOCHODU ZE WSZYSTKIM BEZ OPŁAT W PL - 600EURO

Proszę o opinie oraz powiedzcie mi czy zakup był opłacalny. - z góry dzięki ;)

Dołączam kilka fotek.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

;)
IbelongToyou
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork

12 Kwi 2010, 09:18

Skoro już go kupiłeś to co zmieni jak Ci napiszemy, że zakup był nieopłacalny? IMO jak stał nieodpalany przez 4 lata to może być z nim nieciekawie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Kwi 2010, 11:17

jesli pojdzie na tuv to nad czym sie zastanawiasz? ;)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

12 Kwi 2010, 14:37

Owszem kupiłem go, ale jak opinie na temat tej furki będą negatywne to nie widzę problemu, aby go sprzedać nawet po wyższej cenie bo chętnych jest sporo.
Dlatego pytam i potrzebuje jakiś fachowych opinii ;)

Pozdrawiam
;)
IbelongToyou
Nowicjusz

12 Kwi 2010, 15:01

Ja bym sie bał kupić auto które 4lata stało w garażu nie ruszane,wogóle przód mi sie wydaje być bity i cena strasznie podejrzanie tania,ja bym omijał szerokim łukiem,a co do przeglądu to co z tego że jakby go przeszedł skoro po znajomości albo łapówce to nie problem podbić przegląd i w tym przypadku wiem co mówie.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Kwi 2010, 15:26

barol niemcy to nie polska tam nie podbijaja przegladow ot tak... jezeli przejdzie niemiecki przeglad to ja bym sie nie wahał brac takiego auta, co do silnika to moge Ci powiedziec ze jest to dobra jednostka fiata dynamiczna trzeba uwazac na paski rozrzadu bo lubia pekac, mysle ze najwieksza wada tego silnika jest spore spalanie jedynym ratunkiem jest gaz mialem kiedys palio z tym silnikiem ale na szczescie zagazowany wiec dalo sie wytzrymac, a co do ceny to niemcy nie uwazaja fiatow (tych ze starszej generacji) i dla tego cena jest dosc niska a tu tym bardziej ze temu czlowiekowi jest on zbyteczny... barol jezeli mial cos z przodu bite to nie mocno inaczej to auto nie bylo by naprawiane w niemczech albo dawno bylo by w polsce.
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

12 Kwi 2010, 15:33

Napisałem tylko swoją opinie więc prosze mi sie nie wgryzać w zdanie,moim zdaniem ja bym sie go pozbył w Polsce za wiadomo wyższą cene i prosze mi nie pisać że to czy tamto bo to jest moje zdanie i tylko moje a Wy uważajcie co chcecie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2010, 16:12

Tower, ma racje... Tam przegląd to PRZEGLĄD. Niestety to Polacy mają takie tendencje to przekrętów. Myśle, że ten mechanik zdaje sobie sprawę z tego, że owy samochód nie poruszał się po szosach 4 lata, więc wie co z tym zrobić ! ;)
A jest bardzo tanio bo "Od przyjaciela" - proszę czytań ze zrozumieniem ;)
Ja osobiście nie boję się niczego na trasie Polska-Niemcy (chodzi o wadę samochodu)
;)
IbelongToyou
Nowicjusz

12 Kwi 2010, 17:10

A wiesz o tym żę auto sie szybciej psuje jak stoi nie jeżdzone niż jak jeżdzi :?: :!: Zresztą zrobisz jak bedziesz chciał,decyzja i tak do Ciebie będzie należeć.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2010, 18:29

jezeli przejdzie pomyslnie przeglad to bierz bez wahania za te kwote to nawet jak ci sie cos popsuje to i tak bedziesz mial rezerwe zeby go naprawic i na pewno nie stracisz

[ Dodano: Pon Kwi 12, 2010 19:32 ]
aha barol nie spinaj sie ty napisa;es swoje zdanie a ja swoje i nie wgryzam sie w Twoje zdanie tylko neguje niektore rzeczy o ktorych napisales chociazby ze przeglad da sie zalatwic na tzw lewo tam nie ma takiej mozliwosci wiem bo mam sporo rodziny w niemczech i nie raz o tym rozmawialismy
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

12 Kwi 2010, 22:00

Z zasady nie wierze w okazje, ale skoro od przyjaciela, to jak najbardziej warto.
Najlepiej to zanim się kupi warto byłoby zrobić tym samochodem z 1000 km. Auto nie lubi stania w garażu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 10:03

barol nie osmieszaj sie , nie masz zadnego doswiadczenia, niemiecki przeglad (tuv) jest tak rygorystyczny ze mozna brac auto po nim bez najmniejszego pomyslunku(raz na 2 lata sie go robi). Wracajac do marei to wszystko zalezy czy przejdzie czy nie, wg mnie to jest doskonala okazja sprzedac to auto, zarobic 2 x tyle ile sie na nie wydalo i kupic cos nowszego
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

13 Kwi 2010, 13:03

Ja pier**le odczepisz Ty sie wkoncu,ja już nie wnikam w ten temat niech robi co chce jego sprawa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 21:11

illusion, też się nad tym zastanawiam... Tym bardziej, że wyjeżdżam za rok do Angli, a po wakacjach zaczynam studia... więc fura potrzebna tylko do października.
Chyba też tak zrobie ;)

[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 18:21 ]
Jakieś jeszcze opinie na ten temat?
Za ile PLN sprzedalibyście w Polsce taki samochód, już po przerejestrowaniu itd. ?
;)
IbelongToyou
Nowicjusz