Fiat Marea Weekend - Auto rodzinne do 6000 złoty

29 Mar 2008, 17:59

Myślałem o Fiacie Marea weekend 1.6 16V 105kM lub dieslu 1.9 90kM/
Czy to dobre auto???
Motomaniak1970
Nowicjusz

30 Mar 2008, 08:03

Trudno o dobre, zadbane auto rodzinne za 6tys. Nie jestem specjalistą od fiata marea, ale słyszałem o ich sporej awaryjności. Poleciłbym VW passata z 1992r. Mało zadbanych passacików z tego roku krąży po polskich drogach, ale oprócz minimalnej korozji są one niezawodne.
alanjamajka
Nowicjusz

Miejscowość: Mława

30 Mar 2008, 12:57

Marea jest dość dobrym wyborem według mnie. Najsłabszym punktem jest elektryka. Ale poleciłbym bardziej, Brava , co prawda, nie kombi ,no ale części są tutaj tańsze. A poza tym samochód świetny, szczególnie silnik 1.6 16V lub 1.2 16V,. Jedynie nie polecam 1.4 12V- bardzo awaryjne. jeśli jesteś zdecydowany na duże auto, to bierz Marea Weekend, jednak do 6 tys. będzie ciężko znaleźć zadbany egzemplarz.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć
    Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...
    Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
    Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...