Fiat Palio Weekend 1.2 benzyna

01 Lut 2010, 13:08

Witam. Mam w swoim garażu Fiata Palio Weekend HL 1.2 benzyna. Ostatnio musiałem w nim wymienić linkę sprzęgła. W warsztacie mi powiedzieli że mam w sklepie z częściami pokazać dowód rejestracyjny i i zamówią odpowiednie części. W sklepie zamówili i po dwóch godzinach już był, a w warsztacie powiedzieli że nie pasuje linka. Tak samo miałem z przegubem, też nie pasował. Na silniku jest napis LANCIA i na wszystkich przewodach też pisze LANCIA. I mam pytanie jakie części kupować do tego fiata. Z góry dziękuję za odpowiedzi. POZDRO

[ Dodano: Pon Lut 01, 2010 12:26 ]
Zapomniałem dodać że to 1999 rok produkcji. pozdrawiam
fabian-rnr
Nowicjusz

Miejscowość: rnr
  • 02 Lut 2010, 09:17

Przegub nie pasował..? Myślałem ,że Palio i Siena mają takie same i to przez cały czas produkcji...
    Co do tego napisu,to o ile pamiętam w silniku w Palio z 99 jest z góry taka stalowa i tradycyjna kapa (pokrywa),srebrna i nie ma tam żadnego napisu... Może w takim razie masz przełożony silnik..? Może od Lanci Y... bo były o tej samej pojemności ale różniły się nieco wyglądem.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

02 Lut 2010, 21:40

możliwe. jutro wrzucę zdjęcia tego napisu. a w warsztacie powiedzieli mi że są dwa rodzaje przegubów do tego fiata i dlatego nie pasował.

[ Dodano: Sro Lut 03, 2010 11:50 ]
    [link wygasł]
    oto zdjęcie napisu na silniku
    fabian-rnr
    Nowicjusz

Miejscowość: rnr

06 Sty 2012, 22:00

kupie skszynie biegow do palia 1.2 benzyna rok.2000 pilne tel 600 453 954
    Artur
    Nowicjusz

Miejscowość: kwidzyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
      Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...