Fiat Punto 1 1,2 75KM 1995r

30 Lis 2010, 22:16

Witam wszystkich:) Problem mój dotyczy instalacji gazowej. Przed jej założeniem silnik pracował równiutko i bez zarzutów... Jednak gdy wrzuciłem gaz zaczęły sie problemy najpierw głównym było spalanie 14L... teraz spalanie wynosi 10 - 12 zalezy od jazdy. Ale to nie jest mój główny problem teraz. Denerwują mnie częste wystrzały... Wcześniej strzelał caly czas ale zmieniłem kable i świece trochę pomogło ale dalej strzela... Ostatnio nawet przy wystrzale zrozwalilo mi obudowę od filtra powietrza.. a do tego samochód chodzi nie równo, przy przełączeniu na gaz przez chwile przerywa. a jak zostawię go na wolnych obrotach to po kilku minutach zgaśnie a później ciężko ma zapalic.. ( jak by go zalewało) a co do wolnych obrotów na benzynie to ich teraz ogóle nie ma..Przypuszczając jak jade na benzynie i zdejmę nogę z gazu to zaraz zgaśnie..:( Powiedzcie co trzeba zrobić aby przestał strzelać i miał normalne obroty juz nie mowie o spalaniu..
Marcin
djmartin12345
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

30 Lis 2010, 23:03

Przyczyn takiego stanu rzeczy może być dużo. Na początek podejrzewam, że zamontowano zły mixer, ale do tego źle wyregulowano instalację. Musisz udać się do warsztatu montażowego na popraweczkę.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

02 Gru 2010, 21:44

mikser mialem juz zmieniany i to samo
a ustawiali mi jusz x razy...

[ Dodano: 2 Grudzień 2010, 21:44 ]
mikser mialem juz zmieniany i to samo
a ustawiali mi już x razy...
Marcin
djmartin12345
Nowicjusz

03 Gru 2010, 07:53

A regulował ktoś luzy zaworowe? Kompresja na cylindrach była sprawdzana. Problemem może być nadpalony zawór ssący. Skoro nie ma wolnych obrotów na benzynie to zacznij od zlokalizowania tej usterki- może któraś uszczelka lub przewód daje "lewe powietrze"
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

03 Gru 2010, 23:07

no to musze to jutro sprawdzic bo juz mnie szlak trafia - nie moge dojsc ladu przerywa jak jest zimny tak ze masakra...
Marcin
djmartin12345
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...