Fiat Punto 1,1 + LPG nie chce jeździć na benzynie

18 Sty 2010, 17:46

Witam. Może ktoś pomoże... Otóż mam Punto 1,1 na gaz i odcięcie ręczne pompki paliwa. Na gazie zapala mi po kilku sekundach chechłania. Natomiast na paliwie nie chce wogle palić. Mało tego, jeśli już zapalę na gazie, i tylko włączę pompkę paliwa (bez przełączania na benzynę) to mi od razu gaśnie nawet jak mam go na wysokich obrotach. Paliwo do wtrysku dochodzi i ostatnio nawet ten wtrysk wymieniłem i dalej jest to samo. Dziwi mnie fakt że bez przełączenia na benzynę samochód mi gaśnie tylko po włączeniu pompki paliwa. Pewnie w takim przypadku silnik w jakiś sposób jest zalewany. Tylko nie mogę zdiagnozować w którym momencie jest usterka... Może ktoś pomoże...
piotrek_punto
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki

19 Sty 2010, 10:44

nie koniecznie musi go zalewac. może sie robi jakies zwarcie
rafal1992661

19 Sty 2010, 13:26

ooo... to już coś. Dzięki. Może ktoś ma pomysł gdzie może być owe zwarcie, ewentualnie jak je znaleźć...

[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 08:14 ]
może ktoś pomoże, gdzie może robić się to zwarcie? Ma ktoś jakieś pomysły...
piotrek_punto
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki

07 Sie 2010, 19:18

piotrek_punto napisał(a):ooo... to już coś. Dzięki. Może ktoś ma pomysł gdzie może być owe zwarcie, ewentualnie jak je znaleźć...

[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 08:14 ]
może ktoś pomoże, gdzie może robić się to zwarcie? Ma ktoś jakieś pomysły...

przeczyśc świece i moze wymien przewody lub poprostu pompka paliwa Ci siada
Hubert
hub2ert
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

08 Sie 2010, 13:21

A wcześniej wszystko było ok? Czy zrobiłeś odcięcie pompki paliwa i od tego czasu tak się dzieje?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Sie 2010, 17:41

sprawdz bezpiecznik od pompki paliwa
ryszard.momot
Nowicjusz

Miejscowość: oświęcim
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...