Wv passat 2.5 tdi kombi-cieknacy olej

07 Sie 2010, 17:31

witam.panowie mam dylemat co moze byc przyczyna skapujacego oleju z pod silnika.dokladnie nie wiem gdzie sie znajduje wyciek poniewaz jest zabudowany silnik. nie mam mozliwosci podjechania na warsztat auto stoi w garazu a ja jestem poza granica.poprostu czekam na odpowiedzi mogace przyblizyc mi swiadomosc co to moze byc za przyczyna?? dzieki z gory
rokokoko
rokokoko
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

07 Sie 2010, 17:37

rokokoko napisał(a):dokladnie nie wiem gdzie sie znajduje wyciek poniewaz jest zabudowany

Jezeli nie wymontujesz osłony silnika nigdy się nie dowiesz skąd cieknie olej... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sie 2010, 19:23

przeczytaj :idea: uwaznie tresc mojego pytania a pozniej napisz cos ciekawego lub ,innaczej interesujacego dla mnie...
rokokoko
rokokoko
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

08 Sie 2010, 09:11

Migi dał już odpowiedź,musisz osłonę zdjąć.Przyczyna może okazać się bardzo prozaiczna(pęknięty np. przewód od turbiny) lub całkiem poważna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Sie 2010, 12:20

rokokoko - czyżbyś myślał, że na forum zatrudniamy wróżki lub jasnowidza?
Pomyśl sam logicznie - jak można wiedzieć skąd kapie olej, skoro silnik jest zabudowany? Dostałeś odpowiedz i się do niej zastosuj to wszystko będziesz wiedział.
Kolega Migi60 dał ci bardzo jasną i wyczerpującą i jedyna możłiwą wobec prawdy odpowiedz, która powinna być dla ciebie bezcenna.
A kapać ci może z wielu miejsc.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Sie 2010, 12:24

rokokoko napisał(a):przeczytaj uwaznie tresc mojego pytania

Przeczytałem i dalem Ci jedyną mozliwa odpowiedz.Mało tego-jezeli masz silnik mocno zanieczyszczony to najpierw go umyj a dopiero pozniej kukaj skąd Ci leci olej... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...