Fiat Punto 1,1 nie chce jeździć na benzynie

18 Sty 2010, 18:07

Witam. Może ktoś pomoże... Otóż mam Punto 1,1 na gaz i odcięcie ręczne pompki paliwa. Na gazie zapala mi po kilku sekundach chechłania. Natomiast na paliwie nie chce wogle palić. Mało tego, jeśli już zapalę na gazie, i tylko włączę pompkę paliwa (bez przełączania na benzynę) to mi od razu gaśnie nawet jak mam go na wysokich obrotach. Paliwo do wtrysku dochodzi i ostatnio nawet ten wtrysk wymieniłem i dalej jest to samo. Dziwi mnie fakt że bez przełączenia na benzynę samochód mi gaśnie tylko po włączeniu pompki paliwa. Pewnie w takim przypadku silnik w jakiś sposób jest zalewany. Tylko nie mogę zdiagnozować w którym momencie jest usterka... Może ktoś pomoże...
piotrek_punto
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki

25 Sty 2010, 20:34

Mialem dokladnie taki sam problem ze swoim golfem. Podczas jego zakupu zapytalem sie wlasciciela czy samochod jezdzi na benzynie on mi powiedziel ze nigdy nie jezdzil na benzynie. Ja chcialem sprawdzic czy wszystko jest ok i probowalem tak jak Ty az w koncu mi sie udalo ;D ale najlepsze bylo potem to ze gdy juz zaczal jezdzic na benzynie to nie chcial jezdzic na gazie nie chcial zapalac gasl mi itp itd oczywiscie wizyta u "gazownika" byla bardzo potrzebna ustawil mi gaz i bylo wszystko jest ok :) ale dodam ze benzyna mi nadal szwankuje :))
kirzuch
kirzuch
Nowicjusz

Miejscowość: Lubawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w przepisach
    Od dnia 5 grudnia 2020, w życie wchodzą zmiany w przepisach dotyczących kierowców i właścicieli samochodów. - Tablice rejestracyjne / miejsce na pieczątkę podczas OBT / Prawo Jazdy / rejestracja pojazdu.