Fiat Punto 1 - problem z alarmem.

02 Sie 2006, 21:31

Witam,
jakiś czas temu padł mi do zera akumulator w Fiacie Punto 1, rocznik 1994. Po zakupie nowego akumulatora i podpięciu go alarm już nie działa. Centralny zamek działa bez problemów a alarm już nie.

Jeden z mechaników powiedział mi, że ponieważ auto sprowadzono z niemiec alarm można zakodować tylko w niemczech.

Czy ktoś jak to jest na prawdę? Czy da się jakoś zaprogramowac alarm w polsce?

Po za tym, nie bardzo wiem, jaki to jest rodzaj alarmu, jeśli możecie to podajcie jak można to sprawdzić.
jafarek

• 02 Sie 2006, 22:34

ciężko powiedzieć coś na odległość tym bardziej nie znając typu alarmu,myślę jednak że jest to do zrobienia w Polsce.lepiej zmień tego fachowca.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

03 Sie 2006, 23:23

jafarek napisał(a):Czy ktoś jak to jest na prawdę? Czy da się jakoś zaprogramowac alarm w polsce?
    Po za tym, nie bardzo wiem, jaki to jest rodzaj alarmu, jeśli możecie to podajcie jak można to sprawdzić.
    Poszukaj centralki od alarmu może na niej znajdziesz jakieś oznaczenia i za pomocą nich dowiesz się jaki to alarm. Wtedy może uda coś się z nim zrobić...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

04 Sie 2006, 18:10

No właśnie tylko gdzie znajdyje sie w Puncie, ta centralka?
    jafarek_

04 Sie 2006, 22:02

szukaj po kabelku od diody LED,a to gdzie jest ukryty to zależy od inwencji montującego alarm :lol:
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
      MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...