Fiat Punto 2 czy Peugeot 206

06 Paź 2013, 21:18

Witam! Chciałbym kupić w najbliższym czasie auto i wybór padł na Punto 2 lub 206. Które z tych aut byście polecali? Jakie silniki najlepsze w danym modelu? Auto będzie użytkowane w większości po mieście + weekendy dłuższe trasy. Najbardziej wizualnie podoba mi się 206 z zewnątrz jak i wewnątrz. Wykonanie plastików itp wydaje się na dobrym poziomie. Słyszałem jednak, że są awaryjne? Jeżeli tak to które roczniki omijać? Natomiast Punto wiem, że jest tanie w użytkowaniu o usterkach mało mi wiadomo prócz problemów z alternatorem ;) Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na auto to 7, max 8 tys - chociaż wiadomo im taniej tym lepiej. Prosze o pomoc pozdrawiam !
tdaddicted
Obserwowany

Auto: brak

07 Paź 2013, 05:04

witam. Myślałeś może o clio? Do miasta to dobry jest 1.2 ma spalanie w trasie między 4,5 wiem bo rodzice posiadają,
uczeń2013
Nowicjusz

Auto: szukam

07 Paź 2013, 14:58

O Clio myślałem również, ale raczej odpada.

Jest ktoś w stanie pomóc?
tdaddicted
Obserwowany

Auto: brak

10 Paź 2013, 18:01

Osobiscie mogę powiedzieć,że miałem Peugeota 206 i bardzo dobrze się sprawował,tutaj wiele zależy od tego na jak zadbany egzemplarz natrafisz,ale ze spalania będziesz zadowolony,to ekonomiczny samochód który mogę polecić.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...