REKLAMA
Witam forumowiczów, po przeczytaniu wielu tematów, widzę że wasza wiedza pomaga w wyborze auta, dlatego i ja postanowiłem zarejestrować się i zasięgnąć waszej rady
Do tej pory dzielnie służyła mi moja Madzia 323F na której nigdy się nie zawiodłem, jednak nadszedł czas na coś młodszego i może mocniejszego. Sprawa wygląda tak iż po zimie mam zamiar kupić coś w granicach 25 tys zł w miarę możliwości nie starego i z przebiegiem nie większym niż 150 tys. km.
Mam już za sobą oglądanie i parę jazd próbnych kilkoma interesującymi mnie autami, jeśli to możliwe napiszcie co o nich sądzicie, jak oceniacie silniki, spalanie, koszty napraw i oczywiście niezawodność i trwałość,a także ogólne + i -, oto kilka z nich:
1. Audi A4 B6.
2. BMW E46 ( koniecznie po lifcie, z możliwością 200 tys. przebiegu ).
3. Honda Cilic VIII ( wiem ... ale co poradzę marzenie z młodych lat ).
4. Honda Accord VII
5. Ford Focus MK2
6. Ford Mondeo MK3
7. Kia Cee'd
8. Mazda 3 ( raczej w sedanie, sentyment do tej marki. gdyby nie opinie o blachach na paru stronach, tego postu by raczej nie było xD, potwierdzacie ? )
9. Opel Astra III
10. Opel Corsa D ( młody i sprawny ale pytanie czy nie za mały, nie siedziałem w nim nigdy )
11. Seat Ibiza IV ( w tych pieniądzach bardzo młode, z malutkimi przebiegami ale czy dobre ? )
12. Skoda Octavia II
13. Toyota Avensis
14. Volkswagen Golf V
15. Volvo S60/S40
Wiem że trochę tego jest, jednak nie chcę by wybór był pochopny i nastawiony na daną markę.
Modele w Sedanie / Hatchback 4/5 drzwi silnik Diesla / Benzyna ( nie jestem przekonany do gazu ).
Z góry dziękuję za komentarze, jeśli macie jakieś inne ciekawe propozycję, chętnie o nich poczytam.