Fiat Punto 2004r - problem ze sprzęgłem

22 Lut 2009, 07:17

Witam Was jako nowy użytkownik tego forum ! Mam problem ze sprzęgłem w Punto III. Jak naciśnie się sprzęgło do końca, to czasami ono nie odbija z powrotem- zostaje wciśnięty pedał. Po kilku próbach zadziała, ale powinno odchodzić zawsze. Z tego co wiem to jest ono hydrauliczne. Dziękuje za pomoc ! Pozdrawiam Was !
"Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łza w deszczu , pora umierać " T.B.
autsajder
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Mońki
  • 22 Lut 2009, 08:57

http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=3015
    Masz jeden z tematów dotyczącego twojego problemu może nie ten samochód ale o tym samym piszą.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

22 Lut 2009, 10:01

U mnie jest trochę inaczej, sprzęgło łapie zaraz po naciśnięciu, ale kiedy naciśnie się do oporu to czasami nie odbija, pedał zostaje wciśnięty. Może mi ktoś pomóc ?
    "Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łza w deszczu , pora umierać " T.B.
    autsajder
    Nowicjusz

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: Mońki

22 Lut 2009, 10:38

Kolego albo jest zapowietrzony układ (układ hamulcowy i sprzęgło to jest ten sam płyn) albo siada ci serwo hamulcowe- albo sprawdź sprężyne przy pedale sprzęgła i sam pedał może gdzieś się blokuje o wygłuszenie samochodu jak go wciśniesz do oporu.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
      Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...