Użytkuje kropka drugiej generacji prawie pół roku silnik 1.2 8V 60KM demonem prędkości on nie jest (160/165km/h na autostradzie udało się wyciągnąć), jest on z końca 2001 roku trafił się akurat w okazyjnej cenie (3500zł) więc brałem ... LPG nie zakładam po po prostu mi się nie opłaca bo to autko naprawdę potrafi mało spalić ... Ostatnio robiłem trase 700km włączając w to 2 miasta czyli Bydgoszcz i Warszawę i w cyklu mieszanym wyszedł mnie 5,6l/100km ... Autko nie ma żadnej rdzy a gdzie nie gdzie jest odrapane i śladu rudej w tych miejscach nie widać ... Jestem tym autkiem mile zaskoczony. Części taniutkie. Nalatane ma 144 tys km i sądząc po naklejkach znalezionych pod maską jest to raczej realny przebieg... Musze bardzo pochwalić ten silnik za żwawość... jak na 60KM to nieźle rwie się do przodu
Fajne jest wspomaganie CITY tylko słyszałem że lubi się popsuć u mnie jak na razie odpukać śmiga dobrze a nie ukrywam wyposażony najgorzej nie jest:
- 6 poduszek
- ABS
- centralny zamek
- welurowa tapicerka
- komputer pokładowy
- regulacja kierownicy
- elektryczne szybki
- wspomaganie z CITY
- reg. kolumna kierownicy
- dzielona tylna kanapa
- regulowany fotel kierowcy
- szyby tylne uchylne
- doświetlanie dojścia do domu przez 30 sek po zgaszeniu autka
Przez pół roku dołożyłem: Samoregulator szczęki tylnej, termostat, olej, płyn i standardowo uszczelkę pod pokrywą zaworów ...