Witam
Szukam kogoś kto zna to auto. Planuję je zakupić, ale nie jestem specjalistą w dziedzinie samochodów i mechaniki... Chcę auto oszczędne, najlepiej w ocynku i w miarę wyglądające, no i najlepiej z gazem. (jak coś to szukam auta na Śląsku) Rocznik 2001-2003, przebieg do 160000. Silnik słyszałem że 1.2 najlepsza wersja
Teraz moje pytanie. Planuję wydać na auto max 8000 (jeżeli uda się taniej to chętnie, bo wiem że na allegro takie są). Zastanawiam się jaka różnica będzie w spalaniu i w cenie między benzyną a gazem. Czy kupić auto w benz i samemu założyć instalację, czy kupić z instalacją i zaufać sprzedawcy? Czy jeździć na benzynie bo nie wyjdzie dużo więcej... dodam też, że autem pojeżdżę 3 lata i jak będzie możliwość odsprzedam je dalej.. bo będę już miał budżet na lepsze
Będę je używał na dojazdy do pracy (10km w jedną stronę) x 23 dni miesięcznie czyli jakieś 46 odpaleń (ile km musi zrobić na benzynie zanim przełączę na gaz?), jak również na uczelnię 6 razy w miesiącu po 40km w jedną stronę oraz raz na dwa miesiące do domu na weekend 250km w jedną. Czyli dobre ponad tysiąc km miesięcznie zrobię.
Jeszcze jedno pytanie - jak jest z awaryjnością tego auta, na co zwracać uwagę przy oglądaniu ?(chociaż znajomy mechanik jeszcze wszystko sprawdzi przed zakupem)
Z góry dzięki za odpowiedzi
każdy post z każdą opinią na temat tego auta będzie dla mnie cenny