FIAT PUNTO: PROBLEM ZE ZDERZAKIEM!

06 Sie 2008, 13:30

Witam! Posiadam Fiata Punto II. Wczoraj cofając na bardzo tłocznym parkingu lekko uderzyłem tylnym zderzkiem w inny samochód. Po sprawdzeniu zauważyłem ze tylny zderzak się opuścił z jednej strony. Wepchnięcie go na siłe z powrotem do góry nic nie daje. Wie ktoś może jak to zrobić aby zderzak był w normalnej pozycji!? PROSZĘ O POMOC I Z GÓRY DZIĘKUJE!!!
Audi Przewaga Dzięki Technice!
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie
  • 06 Sie 2008, 19:58

zapewne wyskoczył z uchwytu.podejrzyj od spodu i zobaczysz jak to wyglada
    chicken19
    Zaawansowany

06 Sie 2008, 20:27

To to ja wiem jednak nie wiem jak ten uchwyt odkręcic i zrobic zeby bylo dobrze
    Auditt
    Początkujący
    Awatar użytkownika

06 Sie 2008, 20:32

Prosze o szczegółową podpowiedz poniewaz na blacharstwie sie nie znam

Pozdrawiam!
    Auditt
    Początkujący
    Awatar użytkownika

07 Sie 2008, 09:05

jezeli jest tak jak podejrzewam to zajrzyj od dołu.do nadwozia jest przymocowany taki uchwyt a na zderzaku jest jego druga część która musi być wsunieta w ten uchwyt razem ze zderzakiem.cofnij zderzak lekko do tyłu i naceluj w ten uchwyt,następnie pchnij zderzak do przodu.jeśli prawidłowo nacelujesz wsunie sie bez problemu i bedzie ok
    chicken19
    Zaawansowany

07 Sie 2008, 19:52

No cóż spróbuje zobacze jak wyjdzie DZIEKUJE ZA POMOC!!!

Pozdrawiam
    Auditt
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace Verso (od 2016)
      To największa w historii Toyota o nazwie Verso, mogąca zabrać na swój pokład od 5 do 9 pasażerów. Została pomyślana jako uniwersalny pojazd zarówno do firm, jak i dla rodziny, lub też jako komfortowy ...
      Pasy Smart Kid Belt
      Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?

10 Sie 2008, 07:24

witaj ja bym to zrobił tak: odkrecił bym zderzak całkiem zdjabym go zobaczyl czy nic nie jest urwane lub pokrzywione i zalozyl bym go spowrotem :) pozdro :)
    Rutek
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Będzin