Fiat Punto

18 Mar 2011, 22:49

A jaki będzie koszt zamontowania klimatyzacji i jakie są koszty badania diagnostycznego i technicznego ?
Dymek
Nowicjusz

Miejscowość: Dolny śląsk

18 Mar 2011, 23:55

Moim zdaniem nie opłaca się zakładać klimy, lepiej poszukać czegoś co już ma ją fabrycznie.

Właściciel wymienił krótko przed sprzedażą sprzęgło, amortyzatory, akumulator oraz pasek rozrządu a schowek naprawiony na skobel? Może czepiam się szczegółów ale czasami takie szczegóły potrafią wiele powiedzieć.

Ciekawe, że są foty tylko od jednej strony.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

21 Mar 2011, 12:51

Czy mógłby ktoś podać mi adres do czegoś takiego jak "wszystko co musisz wiedzieć o samochodzie"? Chodzi o wszystkie podstawowe rzeczy, rutynowe wymiany oleju czy kiedy wymienić opony.
Dymek
Nowicjusz

21 Mar 2011, 13:57

Powiem Ci w skrócie że tak plyny,filtry,olej,rozrząd wymieniasz na starcie,opony wymieniasz jak bieżnik jest poniżej 1.6mm a reszte wymieniasz według zaleceń producenta,najlepiej jest kupić sobie książke obsługi i tam wszystko jest,ja mam do malucha i wiem co kiedy wymienić :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2011, 17:39

Wszystko jest ok, brak większych problemów z lakierem, auto chodzi super. Jest jeden problem- podczas skrętu w lewo z obciążeniem (5 osób), bardzo mocne ocieranie z okolic lewej tylnej opony. Umówiliśmy się że on to sprawdzi w warsztacie. Po sprawdzeniu/naprawie biorę go na diagnostykę i sprawdzenie stanu technicznego (150zł).
Później biorę.

[ Dodano: 21 Marzec 2011, 22:36 ]
Na forum o Fiacie Punto odradzono mi zakup tego pojazdu, ze względu że było w październiku na aukcji i że ma za duży przebieg. Poczekam do jutra, co dzieje się z tym obcieraniem. Jak będzie ok sprawdzę w warsztacie i chyba kupię.. co myślicie o tym przebiegu?

[ Dodano: 31 Marzec 2011, 22:04 ]
Potrzebuję pomocy
Dymek
Nowicjusz