W Sc między spalaniem 900 a 1,1 różnica jest bardzo mała. Natomiast jeśli chodzi o dynamike (nie wiem czy mozna tu mowic o dynamice) różnica juz sie spora pojawia.
900 musisz bardziej krecic zeby bujala buda no wiec spalanie wzrasta.
Corsa 1,0 niestety porażka. 3 cylindry zostaja na starcie nawet Vs Sc 1.1
Silnik 1.2 45km też raczej demonem nie jest. najlepszy bylby 1.4 60km bo sporo tego jezdzi ale chcesz jak najmniejsza pojemnosc. Ja bym poszukal 1.2 16v. Jezdzilem tym troche i bardzo przyjemne. 65km bodajze.
Co do spalania wydaje mi sie ze Sc 1.1 połknie najmniej
Auta raczej nie sa bardzo usterkowe. Wiadomo bedzie mialo 10-16 lat nawet wiec cudów nie ma. Ale częsci sa tanie, przynajmniej jak kupowalem cokolwiek do seicento to dawalem rade (student
![Very Happy :D]()
)Do opla mozna sie o szrota pokusic
Blacha to raczej Sc. Będzie młodsze. Wieksza szansa na bezwypadkowy, Ruda corsy nie omija zwlaszcza bitej sprowadzonej z niemcowni.
Przy oględzinach w corsie szukaj rdzy, na podłużnicach, progach, nadkolach. Podłoga musi być w jak najlepszym stanie.
W Sc sprawdz tylna wycieraczke, zaciera sie jak ch...a, w 900 regulacje świateł bo jest hydro. No i ogólnie jak przy kazdych ogledzinach: wycieki, czy opony sie na bokach nie ścieraja bardziej, czy auta nie ściaga itp.