REKLAMA
Witam. Myślę nad kupnem samochodu w kwocie 25-30tys. Ma to byc sedan lub hatchback lub liftback, ale np. Opel astra w combi też mi się podoba więc i ta buda nie jest wykluczona.
Samochód przeznaczony głównie do przewozu osób (rodzina), ale czasem zdarzy się przewiezienie jakiegoś pakunku, dlatego koniecznie musi miec składane tylne siedzenia.
Moje potrzeby to:
- koniecznie diesel (do 2.0 i nie większy)
- w miarę młody (2005 do oporu)
- koniecznie z klimatyzacją (najlepiej automatyczna, ale pokrętła mnie nie rażą)
- atrakcyjny wygląd
- w miarę mała awaryjnośc i niedrogie części (wiadomo - teoretycznie)
- oczekuję bardzo dobrej opcji (najlepiej: skóra lub półskóra, podłokietniki, dwustrefowa klima, schowki, system nagłośnień, pełna elektryka - jednym słowem - full opcja albo prawie full opcja.
- Vany odpadają.
Osobiście bardzo zainteresowałem się samochodem marki renault laguna II FL. W wersji hatchback jak i combi bardzo pięknie się prezentuje. Reflektory typu soczewka, ksenony, piekny lakier, bardzo dobra opcja za pieniądze które posiadam. To jest właśnie taki samochód na jaki mógłbym się zdecydowac. Boję się jednak o elektrykę w tym aucie. Słyszałem że bardzo awaryjna, ale mam wrażenie, że to jest bardziej wina użytkowników (widziałem filmiki na YT jakie tricki robią z tymi kartami a potem płaczą, że wszystko się psuje). Poza elektryką chciałbym znac Wasze zdanie na temat awaryjności tego auta. Chodzi mi o zawieszenie, o jego żywotnośc, dostępnośc zamienników oraz ich cenę.
Tak jak wcześniej wspomniałem nt. samochodów combi, podoba mi się opel Astra III w tym silniku 1.7DTI.
Szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad innymi markami samochodów. do 30tys. można kupic naprawdę ładny, ciekawy samochód z moimi "wymaganiami"
Bardzo proszę, przybliżcie mi sylwetkę tego renaulta i dajcie inne propozycje aut w tej cenie, które mogą spełniac moje oczekiwania.
pozdrawiam!