Fiat Seicento Problem z układem zawieszenia

04 Sty 2011, 19:15

Witam. Od jakiegoś juz czasu mam problem w moim aucie. Polega on na tym ze gdy jade słysze nawet głośne stukanie w tylnim zawieszeniu. Wymieniłem około pół roku temu amortyzatory na nowe wszystko było dobrze. Ale po jakimś czasie zaczęło się to stukanie. Tulejki wachacza tylniego zostały wymienione. Lecz nadal sie tłucze. Nie wiem czy to by mogła byc wina amortyzatorw czy sam nie wiem czego ;/ ? w kołach sa dobre łożyska rok temu wymieniane prosze o pomoc...
rafal9426
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie

04 Sty 2011, 22:56

Skoro tulejki wymienione to mogą pukać amortyzatory. Sprawdź także dobrze ich mocowania do belki zawieszenia na górze. Czasami jarzma do których się je przykręca nadpękną i wtedy tłucze.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

10 Sty 2011, 18:13

jesteś pewien że stukanie dochodzi z tyłu a nie z przody? Często przyczyna są wahacze,sprawdź to.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...