Strzykanie przy kierownicy

10 Gru 2010, 19:46

Witam
Mam pewien problem bo od jakiegos czasu w pewnych momentach słysze strzykanie przykierownicy.Objawia sie to podczas ruchu kierownicą.Jest to odgłos jakby plastik uderzał o plastik.Cos takiego jak odbijanie kierunkwskazu czy nacisniecie przycisku.Objaw nasila sie przy wysokiej temperatuze otoczenia.Co to może być???
robert00078
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

10 Gru 2010, 23:40

robert00078 napisał(a):Mam pewien problem bo od jakiegos czasu w pewnych momentach słysze strzykanie przykierownicy

Jestes pewny ze to przy kierownicy... :?: :?: Moze to jednak w przekładni kierowniczej lub na sworzniach dolnych wahaczy.. :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Gru 2010, 10:47

Dzwięk dochodzi z okolic kierownicy.Wyraznie go słychać.Napewno pojawia sie wśrodku w kabinie.Jak wspominałem, jakbył odskakiwał kierunkwoskaz.Aha zapomniałem dodać ze towarzyszy temu drganie,takjakby uskok w momencie wydobywania sie dźwieku.
Pozdrawiam
robert00078
Nowicjusz

19 Gru 2010, 19:44

Sprawdź krzyżak pod kierownica, on ma charakterystyczny odgłos.
jeśli zadaje pytanie, to znaczy ze już spróbowałem wszystkiego co umiem.
Didi19
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Gora

19 Gru 2010, 21:27

Uzupełnij tytuł tematu o markę i model samochodu. Zgodnie z regulaminem pkt.4
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Sty 2011, 17:14

Drążki układu kierowniczego i łączniki. Miałem ten sam problem,szczególnie widoczny i słyszalny podczas całkowitego skrętu w lewo lub w prawo.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...

11 Sty 2011, 20:14

Problem nie zawsze sie pojawia.Praktycznie zawsze jak wpadne w dziurę to sie dzieje.Jeżeli chodzi o drążki i łączniki...jest to bardzo kosztowne?
robert00078
Nowicjusz

11 Sty 2011, 20:35

robert00078 napisał(a):Jeżeli chodzi o drążki i łączniki...jest to bardzo kosztowne?

Takie gdybanie nic nie daje.Moze wymienić to a moze tamto..Bedziesz wymieniał oczywiscie za do skutku no kiedys wreszcie trafisz na wlasciwe.Czy nie lepiej podjechac na SKP i niech Ci to dokładnie sprawdza i powiedza co trzeba konkretnie wymienic..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Sty 2011, 07:42

Po prostu podjedź na stacje diagnostyczną i niech sprawdza dokładnie który element trzeba wymienić. Jeżeli chodzi o drążki i łączniki,to koszt zamienników wynosi jakieś 120zł w zależności od modelu.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków