Fiat Seicento - wyje po jeździe na deszczu. POMOCY!

16 Maj 2014, 15:27

Witam wszystkich, z góry przepraszam jeśli umieściłam temat w złym miejscu.
Mam taki problem, mianowicie moje auto (seicento z 2003 roku) wyje (jakby pod maską) po jeździe na deszczu, po wizycie na myjni. Następnego dnia rano odpalam auto i słychać wycie, nasila się ono przy gazowaniu, ustępuje po kilku minutach kiedy auto się już nagrzeje. Zimą zdarzyła mi się taka sytuacja: auto stało na zewnątrz na noc, padał deszcz który zamarzł, nastęnego dnia auto odpaliło normalnie ale po dłuższej jeździe auto wyło i zaczęła się świecić kontrolka akumulatora, po czym samochód zgasł, odpalił ponownie dopiero po kilku godzinach (tak jakby wyschnął i odpalił normalnie). Wymieniłam akumulator ale dziś znowu pojawiło się wycie po deszczowym dniu. Co może być tego przyczyną? Każdy mechanik mówi co innego, że pasek, że alternator, że brak osłon na przewodach. Proszę o pomoc, dziękuję z góry
elmirka87
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 07 2006
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Fiat Seicento typ 187
Silnik: 1.1 40kw
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

16 Maj 2014, 21:36

Należy zmienić alternator i pasek PK. Mam nadzieję, że pomogłem.... ;)
bodek321
Nowicjusz

Auto: BMW E36
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...