Fiat Siena 1.4 - gaśnie dopóki się nie rozgrzeje

20 Sty 2010, 15:03

no zawsze zgasnie no kawalek jest tej gorki. ale jak zgasnie to od strzala odpali i chodzi normalnie i moge jechac. odpale i od razu jade juz pozniej nie ma problemu z niczym tylko jak jade i zatrzymuje sie pozniej zeby skrecic do domu to gasnie ale czasami skrecam i trzymam go chwile na gazie i puszcze pozniej noge z gazu to juz nie zgasnie .gasnie tylko jak bezposrednio dam na luz i nie dodaje gazu to padnie. to jest dziwne

[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 15:08 ]
no troche tej gorki jest.z 1.5 km.jak mi zgasnie to nie mam problemu z odpalaniem odpali bez niczego i jade dalej nic sie nie dzieje tylko jak dam na luz to padnie a jak go chwilke potrzymam na gazie na wiekszych obrotach i puszcze noge z gazu to juz jest wszystko ok
franek264
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
  • 20 Sty 2010, 15:32

a jak masz pelno zatankowane tez sie tak dzieje???
    kamilszczak01

20 Sty 2010, 18:14

tez to nie ma znaczenia czy pelny czy nie gasnie .nie wiesz co moze byc???????sonda lambda???????moze??????czy silniczek krokowy?
    franek264
    Nowicjusz

20 Sty 2010, 19:10

Miałem tak samo.Sprawdź przewody powietrzne czy gdzieś nie ma dziury albo czy jakiś się nie odpiął . U Mnie była dziura i tak samo się zachowywał.

Pozdrawiam.
    bartekone
    Nowicjusz

Miejscowość: Konin

21 Sty 2010, 12:05

ale tam jest od filtra rura do przepustnicy i tyle. ona jest popekana troche pokleilem. czyli co moze byc?????ze tak glupieje?????????

[ Dodano: Nie Sty 24, 2010 09:36 ]
    mam taki problem ze juz na benzynie bedzie chodzil a na gazie jak mu odpije to tez ale jak jade po malu nie daje tak mu w dupe to nie bedzie gasl a jak troszke ostrzej jade na gazi eto gasnie jak dam na luz i jak dam mu w dupe po gorke co to moze byc odpala na tym i na tym bez niczego bedzie chodzil na wolnych obrotach na gazie tylko w czasie jazdy sa takie jaja co to moze byc.powietrza lwego nie ciagnie bo spr jak go przytkalem dolot powietrza to nie zgasl tylko mial mniejsze obroty ale chodzi teraz jak przytkam dolot powietrza to go zadusze. co to moze byc z tym gazem?????????????

[ Dodano: Nie Sty 24, 2010 09:37 ]
    mam taki problem ze juz na benzynie bedzie chodzil a na gazie jak mu odpije to tez ale jak jade po malu nie daje tak mu w dupe to nie bedzie gasl a jak troszke ostrzej jade na gazi eto gasnie jak dam na luz i jak dam mu w dupe po gorke co to moze byc odpala na tym i na tym bez niczego bedzie chodzil na wolnych obrotach na gazie tylko w czasie jazdy sa takie jaja co to moze byc.powietrza lwego nie ciagnie bo spr jak go przytkalem dolot powietrza to nie zgasl tylko mial mniejsze obroty ale chodzi teraz jak przytkam dolot powietrza to go zadusze. co to moze byc z tym gazem?????????????
    franek264
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
      To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...