FIAT SIENA 1,4 Problem z podwójnym przekaźnikiem Pom

23 Mar 2008, 18:40

Witam,pisze w sprawie podwójnego przekaźnika w sienie.Mam taki problem autko nie podpala gdy włączę kluczy w pozycje mar zaczyna mi pukać przekaźnik i pompa nie idzie wtedy i nie mogę uruchomić silnika.
Nie wiem co jest rozkręciłem przekaźnik i tam jest taka blaszka gdy załączę kluczyk skacze taka blaszka i puka gdy ją podniosłem do góry było niby normalnie żadnego pukania,tylko tyle że cały czas załączała sie pompa.Proszę o pomoc.
Automaniak 2
Nowicjusz

• 23 Mar 2008, 20:16

Odłącz od tego przekaźnika przewód pompy i sprawdz,czy przekaźnik nadal cyka.Sprawdz też,jakie napięcie przychodzi na ten przekaźnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Toyota Camry
      Nowa Toyota Camry to kolejny wielki powrót. Japoński sedan był niedostępny w polskich salonach Toyoty przez 14 lat. W tym roku powrócił i tak jak nowy RAV4 jest oparty na modułowej platformie GA-K z rodziny ...