Fiat siena benzyna+lpg problem z wejsciem na obroty

24 Sty 2012, 20:38

mam fiata siena1.4 i mam problem z nim gdyz nie moze zebrac sie na obroty na benzynie i jak na gazie na wolnych obrotach jeszcze silnik tam jakos pracuje a na wyzszysz juz nie.myslałem ze to wina swiec wiec wymieniłem na nowe ale to nic nie pomogło.Prosze o odpowiedz
grzesiek25
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1984
Auto: fiat siena 1.4

25 Sty 2012, 18:42

w gre wchodzi uklad elektryczny czyli swiece przewody VN kopulka lub cewki ( ty masz chyba cewki) lub filtry takie jak powietrza i paliwa i benzynowy i gazowy musisz to najpierw posprawdzal ale zacznij od przewodow skoro swiece juz wymieniles
kamilszczak01

25 Sty 2012, 20:15

Jak pracuje żle na paliwie podstawowym i tak samo na gazie to przyczyny należy szukać w układzie zapłonowym , układzie dolotowym powietrza i ogólnym stanie silnika . Układ paliwowy możesz sobie na razie odpuścić ( np. filtr paliwa - gaz z niego nie korzysta) Przy wykręceniu starych świec zapłonowych musowo powinieneś się im przyjrzeć dokładnie . Stan a przede wszystkim kolor elektrod , izolatora może podpowiedzieć gdzie tkwi problem . Np. wszystkie świece czarne , okopcone to znaczy że dostaje za bogatą mieszanke. Trzy jasno brązowe , a jedna mokra, to na tym cylindrze jest brak iskry lub co gorsza brak kompresji. To tak na skróty bo można by napisać na ten temat referat. I teraz co by zbędnie nie pisać należałoby zadać pytanie - jak wyglądały u Ciebie stare świece ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...