Obroty falują i zawieszają się - Polonez atu plus 1,6 mpi

24 Sty 2012, 12:34

witam!Mam problem,szukam pomocy.Posiadam poloneza atu plus 1,6 mpi z roku 97.przy temperaturze 70 i i wiecej obroty falują i czasem sie zawieszają np. na 2000(na luzie) i tak trzyma przez minutę.poniżej 70 jest bez zarzutu.Żadna kontrolka się nie świeci.
kanonier9
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 09 1998
Auto: polonez 1.6mpi

25 Sty 2012, 18:53

problemow moze byc wiele po przez zurzyte swiece i przewody , slabe paliwo, filtr, niewlsciwa dawka paliwa lub zaczyna szfankowac silniczek krokowy
kamilszczak01

26 Sty 2012, 10:53

Witam!Mała poprawka,przy wolnych obrotach tj.1000 czasem zaswieca się kontrolka braku ładowania ale to pewnie konsekwencja całej sytuacji.Chciałbym uniknąć sytuacji znajomego,który miał podobny problem ale w zupełnie innym aucie,tzn:mitsiubishi carisma-wymienił silnik krokowy,prrzeczyscił przepustnicę i szereg innych rzeczy i nic to nie dawało,po czym pojechał do elektryka(bo mu sie świeciła kontrolka poduszek)....i okazało sie ,że od obrotów padł sterownik.Wymienił go i po kłopocie.
Chodzi mi o to jak to zrobic żeby było w miarę najtaniej,bo wymiana wielu rzeczy może przewyzszyć wartośc auta.
kanonier9
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 09 1998
Auto: polonez 1.6mpi

26 Sty 2012, 21:03

jezeli silnik nie laduje to zmienia obroty silnika bo pobor pradu jest inny skoro to dalo ci znak to musisz od tego zaczac to moze byc przyczyna
kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejskie auta ze 100-konnymi benzynowymi silnikami
    Samochody wyposażone w silnik Diesla stają się coraz mniej popularne, a ich udział na rynku globalnym – po raz pierwszy w historii – spadł w tym roku do poziomu poniżej 50 proc. Równocześnie zyskują auta ...
    Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
    To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...