Fiat Siena czy Opel Astra F

19 Gru 2013, 22:03

Nie zgodze sie tutaj,do Punta bardzo łatwo dostaniesz części na miejscu no chyba że pytasz w osiedlowym sklepie w którym są trzy części na krzyż :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Gru 2013, 22:30

Dużo zależy gdzie mieszkasz bo u mnie są same audi vw i ople i do tych aut jest wszystko a z fiatem bywa naprawdę różnie posiadam też punto 2 i czasem jadę dwa razy nawet po głupie filtry wkurza to czasem
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

19 Gru 2013, 22:46

Ja powiem szczerze mam dwa Fiaty w domu (no maluch wiadome :mrgreen: ) i do Seicenta nie ma problemu dostać części (w tym roku dwa razy był u mechanika i części mieliśmy w ten sam dzień),problem jest z maluchem,tutaj trzeba czekać ale fakt faktem maluch to już egzotyka :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

19 Gru 2013, 22:56

Co do Sieny, kolega ma takiego, niedawno (ok pół roku temu) zapłacił za niego ok 3 tyś zł i powiem szczerze że sam byłem zaskoczony jak to fajnie śmiga ;) jak na razie bezawaryjnie i trzeba przyznać na prawdę dynamicznie się jeździ... niestety nie pamiętam jaki tam ma silniczek ;/ , niemniej jednak lata o wiele lepiej od mojego z VW ... oczywiście wszystko zależy od stanu konkretnego egzemplarza, można trafić różnie, najlepiej pooglądaj kilka i po prostu wybierz ten w najlepszej kondycji ;)

Astra 1.4 jechałem ale ... no cóż, o dynamice można niestety zapomnieć... bałem się że mnie zaraz przechodnie zaraz zaczną wyprzedzać ;D , jak inne silniki to nie wiem bo się nie znam ale jak już jeden z panów w tym temacie wspomniał, 1.6 ponoć super ;p

A może Toledo I ? ... nie jestem pewny czy to dobry pomysł więc jakby ktoś się mógł do tego auta odnieść to bym bardzo prosił bo sam ciekaw jestem ;)
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV

20 Gru 2013, 09:54

Co by nie było FIAT nie. Weź już ten Opel lepiej.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne