REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kruko12 napisał(a):Co uważacie o zardzewiałej podłodze ? (podwozie to sie chyba nazywa)
- Niektórzy mówią, że wydać 500+zł na wycięcie blach i z głowy
- niektórzy żeby nic nie robić bo się coś tam bardziej zepsuje
- niektórzy, że wystarczy kupić jakiś spray co znika rdza i sie metal zrasta.
kruko12 napisał(a):Przez telefon mówił, że nie widać rdzy, jedynie jest w podłodze auta. 1 właściciel.
Oczywiste, że lepiej od znajomego, niż od nieznanego z ogłoszeń.
Co uważacie o zardzewiałej podłodze ? (podwozie to sie chyba nazywa)
- Niektórzy mówią, że wydać 500+zł na wycięcie blach i z głowy
- niektórzy żeby nic nie robić bo się coś tam bardziej zepsuje
- niektórzy, że wystarczy kupić jakiś spray co znika rdza i sie metal zrasta.
kruko12 napisał(a):Podobno fiat siena ma gorsze blachy. Nie posiada również klimatyzacji (Atra posiada)
Co uważacie ? CO wybrać. Chcialbym wybrać dobrze, gdyż z funduszami słabo a chcialbym, aby auto służyło jak najdłużej.
mih napisał(a):Odpuść te śmieszne pojazdy samochodopodobne i poszukaj czegoś w tym stylu
[link do Otomoto wygasł]
A na rdzę nawet nie pacz, nie przeszkadza to w jaździe, a jak na podłodze to nawet jej nie widać.
A samochód z rdzą lżejszy i szybszy!
Vermin napisał(a):Generalnie polecam 1.4 i 1.6. Ale różnica w spalaniu między nimi jest śmieszna, a 1.6 już jedzie. Być może 1.6 jest równie niezawodny co 1.4. Jedna 1.4 8v nie jedzie (mało mocy), ale poza tym śmiało mogę stwierdzić, że to bardzo dobra jednostka.
kon146 napisał(a):Ja bym wybrał Astre ale z silnikiem 1.6 8v 75km. Po prostu lepiej jedzie i silnik jest znakomity. Astra jest również lepiej wykonana i lepiej jeździ.
kruko12 napisał(a):natomiast, aż taka różnica jest między 1,4 a 1,6 ? bo ktoś tu napisał, że "tylko nie 1,4 to masakra" 70 koni według mnie starczy do standardowych potrzeb.
Te wszystkie w/w jednostki napędowe Fiata to jeden ciul. Różnią sie tylko skokiem tłoka i średnicą cylindra. Wybierz taki który będzie w najlepszym stanie. Z podanych dwóch aut, wybrałbym Astrę.kruko12 napisał(a):natomiast, aż taka różnica jest między 1,4 a 1,6 ? bo ktoś tu napisał, że "tylko nie 1,4 to masakra"
kruko12 napisał(a):natomiast, aż taka różnica jest między 1,4 a 1,6 ? bo ktoś tu napisał, że "tylko nie 1,4 to masakra"