Fiat Siena II 1.2 16V 80KM - odpala i gaśnie

13 Lis 2017, 20:10

Witam. Mam mały problem mianowicie moje auto na zimnym silniku odpala i odrazu gaśnie. Muszę przytrzymac pedał gazu wtedy nie zgaśnie. Na ciepłym odpala lecz obroty silnika nie są takie jakie byc powinny troche szarpie silnikiem. W czym moze tkwić problem? Wymieniłem map sensor.
przemek21341
Obserwowany

Auto: Fiat Siena
Paliwo: Benzyna

14 Lis 2017, 13:21

Sprawdź / wyczyść silniczek krokowy w pierwszej kolejności. Następnie kable wysokiego napięcia nie wiem y kiedy je ostatnio wymieniałeś? Tak samo świece. To są główne przyczyny w twoim przypadku.

przemek21341 napisał(a):Wymieniłem map sensor
Tu zatem może już sobie odhaczyć że jest on sprawny.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Lis 2017, 15:10

Świece i przewody sprawne niedawno wymienione. Wymieniona też została uszczelka pod głowicą.
przemek21341
Obserwowany

Auto: Fiat Siena
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak zaplanować bezpieczny wyjazd na urlop?
    Rozpoczął się czas wakacyjnych wyjazdów, a więc i zwiększonego natężenia ruchu. Wiąże się z tym niestety duża liczba wypadków drogowych, do których w ubiegłym roku najczęściej dochodziło w sierpniu, a ...