Fiat SIENA- Jak dostać się do samochodu?! przez bagażnik?!

02 Lut 2009, 21:31

Witam!

FIAT SIENA

Proszę o pomoc/poradę... wszystko zaczęło się od tego, że rozładował mi się akumulator, więc zabrałem go do domu naładować ale musiałem jakoś zamknąć auto więc zamknąłem z pilota a potem po wyciśnięciu aku zatrzasnąłem przednią maskę... i teraz mam problem w dostaniu się do samochodu, ponieważ zamek od drzwi nie był używany kilka lat(zawsze otwierałem z pilota) i teraz nie da rady otworzyć drzwi zeby dostać się do samochodu!

Próbuje już od 4dni WD40 i nic... :evil:

Dostać się do samochodu teraz mogę jedynie przez bagażnik(otwiera się zamek z kluczyka) lub jakoś otworzyć przednią maskę z zewnątrz i założyć akumulator..

W Sienie bagażnik od środka samochodu oddziela na stałe przymocowana półka, wie ktoś jak ją można ściągnąć (odkręciłem już 6śrób i nic) ?! :?:

Jak można otworzyć maskę z zewnątrz ?! :?:
LogaN
Nowicjusz

• 02 Lut 2009, 21:39

A siedzen sie nie da zlozyc?
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

02 Lut 2009, 21:43

Siedzenia można złożyć tylko jak pociągnie się za wajchy które są wewnątrz samochodu (dlatego trzeba by rozmontować tą półkę)
    LogaN
    Nowicjusz

02 Lut 2009, 21:48

No to musi jakos sie dac ta polke rozlozyc. Musisz pokombinowac odkrec wszystkie srubki jakie cis sie wydaja ze moga trzymac ta polke.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

02 Lut 2009, 22:09

tylko więcej śrubek już tam nie widzę?
    LogaN
    Nowicjusz

01 Sty 2011, 23:03

Witam wszystkich
    Chciałem sie dołaczyc do tematu gdyz posiadam fiata siene i pare dni temu w samochodzie rozładował sie akumulator i wiele czytałem jak dostac sie do srodka, najprosciej wiekszosc pisała zeby wybic szybe i po problemie albo w bagazniku wykrecic lub wyrwac tylnia półkie.
    Postanowilem podzwonic po znajomych mechanikach i mi doradzili zeby OTWORZYC SAMOCHOD Z ZEWNATRZ JAK AKUMULATOR JEST ZUPEŁNIE ROZŁADOWANY TO TRZEBA PODŁĄCZYC KABLE OD PROSTOWNIKA POD MASE A DRUGI POD ROZRUSZNIK I WTEDY MOZNA OTWORZYC SAMOCHD Z PILOTA ;) ja tak zrobiłem i dostałem sie do akumulatora bez wybijania szyby albo wyrywania tylniej półki. na koniec dodam ze JSLI KTOS NIE POSIADA PROSTOWNIKA TO MOZNA TEZ PODJECHAC 2 SAMOCHODEM I KABLAMI ROZRUCHOWYMI PODŁACZYC POD AKUMULATOR W 2 AUCIE I ROZRUSZNIK W ZAMKNIETYM SAMOCHODZIE

Pozdrawiam i zycze powodzenia ;)
    jontal88
    Nowicjusz

Miejscowość: Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
      Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...

05 Sty 2011, 19:19

dokladnie wez ten naladowany aku poloz sie pod samochod kable rozruchowe i postaraj sie zlapac kleme + bo mase mozesz podlaczyc prawie wszedzie a jezeli ci sie nie uda zlapac + to bedziemy myslec dalej
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Sty 2011, 13:31

LogaN napisał(a):a potem po wyciśnięciu aku zatrzasnąłem przednią maskę... i teraz mam problem w dostaniu się do samochodu, lub jakoś otworzyć przednią maskę z zewnątrz i założyć akumulator..
    Jak można otworzyć maskę z zewnątrz ?! :?:

Jak można podłaczyc akumulator lub kable nie podnosząc maski??:P
    luki1304
    Początkujący

Miejscowość: Piła

07 Sty 2011, 17:33

od spodu pod zderzakiem:) nie pomyslales o tym??? raczej w Sienie nie ma oslony pod silnikiem a nawet jezeli tak to nie problem zdjac
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska