Fiat Siena - problemy z odpalaniem

13 Paź 2008, 16:24

Posiadam Fiata sienę z 99 roku 1.6 z gazem. Problem polega na tym że auto bardzo ciężko odpala. o przekręceniu kluczyka zapala praktycznie od razu i natychmiast gaśnie. Potem trzeba naprawdę długo kręcić żeby samochód zapalił. Wymieniłem świece i akumulator. Sprawdzane były przewody. Elektryk nie potrafił powiedzieć co jest nie tak. Zaprowadziłem auto do serwisu fiata ale okazało się że nie mogą połączyć się z komputerem. Poza tym to problem pojawia zarówno przy odpalaniu samochodu na benzynie jaki i na gazie.Chcialbym usunąć usterkę ale po prostu nie wiem co tak naprawdę jest do naprawy. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem albo chociaż ma jakiś pomysł to proszę o radę. Z góry dzieki
gambit
Nowicjusz

• 13 Paź 2008, 18:23

czy auto jak juz zapali to normalnie jeździ?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

13 Paź 2008, 19:13

Czy moc silnika po odpaleniu jest dobra?? Auto nie muli sie??
    kisiel103
    Nowicjusz

13 Paź 2008, 20:03

Auto po odpaleniu zachowuje sie normalnie i nic sie z nim ie dzieje, nie traci mocy, nie przerywa i nie gaśnie
    gambit
    Nowicjusz

14 Paź 2008, 19:01

trzeba by było sprawdzic czujnik połozenia wału korbowego i wałka rozrzadu
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Z której strony jest wlew paliwa?
      Jak sprawdzić nie wysiadając z samochodu z której strony mamy wlew paliwa? Jest to bardzo przydatne kiedy jeździmy różnymi samochodami i nie zawsze pamiętamy z której strony podjechać pod dystrybutor ...