Fiat Siena z lpg do pracy.

12 Lut 2015, 19:32

dzida napisał(a):Jak dla mnie bardzo niedoceniony z powodu pochodzenia silnik patrząc przez pryzmat popularności "tedeików". Dzięki stereotypom, za to można kupić tanio dobre auto ;)

dzida, ale sam przecież w innym temacie pisałeś o Francuzach (według mnie słusznie), że generalnie ich zakup to ruletka - albo będzie bezawaryjny albo będzie się sypał na okrągło (oczywiście były chlubne wyjątki typu Laguna I czy 406). Aczkolwiek nie licząc Laguny I nie użytkowałem prywatnie żadnego Francuza to opowieści znajomych, którzy mieli takie auta są często naprawdę przerażające. Zgadzam się oczywiście, że Francuzi produkują rewelacyjne diesle, ponadto ich auta są często bardzo dobrze wyposażone, tanie, wygodne, świetnie zabezpieczone przed korozją, no i ładne. Tylko, że naprawdę byłbym w stanie z tego zrezygnować w imię świętego spokoju wybierając np. gorzej wyposażone, droższe i brzydsze auto z tedeikiem bądź jakiegoś benzynowego japońca, który da mi duże poczucie pewności odnośnie tego, że nie zawiedzie mnie 3000 km od domu...Za spokój ducha warto czasem dopłacić.
Dlatego też nie kupiłbym Xsary, mimo wszystkich jej zalet, bo zwyczajnie nie ufam francuskim autom. Wolałbym już nad to morze pojechać taką taczką jak Fabia. Ale może akurat autor tematu będzie miał szczęście i trafi na fajną, niezawodną Xsarę :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

12 Lut 2015, 19:38

łysy30 napisał(a):dzida, ale sam przecież w innym temacie pisałeś o Francuzach (według mnie słusznie)), że generalnie ich zakup to ruletka

pewnie, bo te francuzy z instalacją multipleksową takie są dlatego ciężko tu o powtarzalność ale tutaj bardziej opisywałem diesle i starsze france :ok:
łysy30 napisał(a):Dlatego też nie kupiłbym Xsary, mimo wszystkich jej zalet, bo zwyczajnie nie ufam francuskim autom. Wolałbym już nad to morze pojechać taką taczką jak Fabia.

kwestia przełamania odnośnie nienagannej solidności niemieckiej motoryzacji, ja pojechałbym po prostu autem w dobrym stanie niezależnie od marki - za to warto dopłacić :yes:
Ostatnio edytowany przez dzida, 12 Lut 2015, 19:40, edytowano w sumie 1 raz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Lut 2015, 19:40

Jeśli jesteśmy przy francuzach [link do oferty na Olx wygasł] auto z rąk mechanika,często stało na parkingu przy warsztacie koło mojej pracy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2015, 15:02

Panowie plany zmieniły się po raz kolejny, obejrzałem wiele aut i mam wrażenie że ciężko jest kupić zadbany samochód od uczciwego sprzedającego.
Postanowiłem szukać pewnego, sprawdzonego i polecanego przez wiele osób samochodu- lanosa.
Znalazłem takiego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], cena dosyć wysoka jak za ten samochód. Sprzedający w komisie powiedział mi że miał malowany przedni zderzak przez pierwszego i jedynego właściciela, butla wymieniana w styczniu, przegląd ważny 10 miesięcy, opłacony jeszcze przez pół roku.
Co myślicie o tym samochodzie? Na ile go wyceniacie?

Znalazłem jeszcze dwie nubiry:
-[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
RahiD
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Lut 2015, 20:41

Podałem Ci dwa pewne auta (Nubira i Megane) ale Ty twierdzisz że ciężko znaleść i nawet chyba na nie nie spojrzałeś..
Lanos z linku ładny ale na pewno nie ma 147tys no i stary gaz skoro butla była wymieniana.
Pierwsza Nubira od handlarza to ile za nią dał? 2200zł? Do tego fabryczny gaz.. to już nie wróży nic dobrego..
Druga miała robione progi i wizualnie widać że do poprawek..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Lut 2015, 12:38

Ta pierwsza nubira jest od osoby prywatnej- jest to informacja sprawdzona.
Lanos z tego co widać na zdjęciu nie ma cofniętego licznika ponieważ wszystkie cyfry są ułożone prosto.
A te punto?
1.[link do oferty na Olx wygasł]
2.[link do oferty na Olx wygasł]
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w tym że tutaj jest daleko.
RahiD
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulatory motoryzacyjne
    Kalkulatory dla każdego kierowcy w których sprawdzisz i porównasz rozmiary opon, dobierzesz odpowiedni ich zamiennik, obliczysz ET felgi, dobierzesz rozmiar opony do felgi i felgę do opony, obliczysz średnią ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...

19 Lut 2015, 19:24

Taa i przy 147tys fotel kierowcy jest tak wypierdziany i kierownica wytarta prosze Cię :roll:
Co do Punto:
1.troche tanio jak na polifta.
2.bardzo ładny tylko zapewne fabryczny gaz więc lipa..
3.widać że wizualnie troche zaniedbany..
Barol
Awatar użytkownika