WitamZwracam się do Was z prośbą o pomoc ponieważ mam duży problem dotyczący mojego Fiata Stilo 1.6 16v, 2003 rok, Benzyna.
Problem jest taki że kupiłem auto ok. 3 tyg temu wszystko było dobrze i od jakiegoś tygodnia gdy jeżdzę auto samo gaśnie, nie ma reguły czy przy 60km/h czy stojąc na światłach, obroty też nie mają wiekszego znaczenia czy jest na wysokich czy nie. Zapala się przy tym choinka kontrolek.
Jest też takie coś jak by nim szarpało podczas jazdy wskazówka temp. silnika skacze na maxa a za chwile spada na norme i jedzie dalej, przy tym akurat nie gaśnie ale jest to mało komfortowe.
W auto troche już zainwestowałem jeździłem po mechanikach wydałem tylko pieniądze żeby podpiąc go pod kompa wyszło pare drobnych błędów oraz coś jak "Uszkodzenie procesora komp. pokładowego" o ile dobrze zrozumiałem.
Po skasowaniu tego 2 dni pozniej nic nie wykazało na kompie.
Wymieniłem olej, płyny, uszczelki oraz paski rozrządu oraz ten drugi oczywiście u mechanika. Po wymianie nic się nie zmieniło tułam się z problemem i nie mam pojęcia co dalej robić prosze o pomoc nie wiem na co wydawac i ile potrzebuje konkretnej diagnozy.
Pozdrawiam Dawid
![Uśmiechnięty :)]()