Fiat Stilo 1.9 JTD 115km

27 Maj 2010, 20:08

Witam, niemal jestem przekonany do kupna tego typu auta

[link do Onet wygasł]

W lipcu lece do Frankfurtu do znajomego i razem poszukamy ofert z prywatnych ogloszen w gazecie. Nie mam zamiaru kupowac od handlarza w zyciu... Powrot do Lublina ze 2k km heh Mimo wszystko chyba warto. Niemieckie samochody nie sa tak rozklekotane. Szwaby dbaja o samochody, wymieniaja oryginaly nie szukajac czesci zamiennych. (przynajmniej tak slyszalem od kilku gosci).

Ale do rzeczy:

1. Uwazacie, ze Fiat Stilo to dobra decyzja? Jesli nie/tak (prosze uzasadnic)
2. Mieliscie ze Stilo stycznosc jak tak to jak sie prowadzi, czy jest dobra widocznosc?. Chodzi mi o takie drobnostki jak sie w nim czujecie.
3. Ma dobre wysposazenie, ale czy cos Was w nim irytuje?

Wszelkie uwagi mile widziane.
kylo100
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

27 Maj 2010, 20:19

Ja tylko powiem co do silników,mianowicie silniki JTD to bardzo udana konstrukcja a samo auto też jest godne polecenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2010, 21:04

Podpisuje się pod tym co napisał barol91.
miałem okazje prowadzić kilka razy to autko i bardzo mi się spodobało
Arayah
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

27 Maj 2010, 21:48

kylo100 napisał(a):jak sie prowadzi, czy jest dobra widocznosc?

Pierwszy lepszy komis - jazda próbna i już wiesz czy dobrze się w nim czujesz... Samo auto szczególnie w JTD jest BDB.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Maj 2010, 22:04

Dzieki za odpowiedzi. JTD (common rail) czyli paliwo lepszej jakosci wskazane :) Chyba to najlepsza jednostka jesli chodzi o dynamike/spalanie.

Kubuch prawdopodobnie tak zrobie po powrocie do Polski( na te chwile przebywam na emigracji w NOR).

Ogolnie Stilo 3-drzwiowe prezentuje sie pieknie. Nie jest tak oklepany jak Golf. Czytalem, ze problemy sa z elektryka. Kolo dwumasowe drogie do tej jednostki napedowej. Ale nie ma auta bez wad ;)
kylo100
Nowicjusz

28 Maj 2010, 14:14

Dokładnie kolego !!

Jestem członkiem różnego rodzaju forów samochodowych (opel/renault/alfa-romeo/ford). Oprócz tego codziennie mam styczność z typowymi maniakami motoryzacji, którym zresztą sam jestem. Denerwują mnie opinie żeby nie kupować konkretnego modelu samochodu, ponieważ jest awaryjny ! A co nie jest ? Powiem tylko tyle, JAK DBASZ TAK MASZ !

Stilo w dieslu JTD, w 3drzwiowym nadwoziu.... mmmm poezja :)
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

29 Maj 2010, 12:44

jacek04 napisał(a):Dokładnie kolego !!

Jestem członkiem różnego rodzaju forów samochodowych (opel/renault/alfa-romeo/ford). Oprócz tego codziennie mam styczność z typowymi maniakami motoryzacji, którym zresztą sam jestem. Denerwują mnie opinie żeby nie kupować konkretnego modelu samochodu, ponieważ jest awaryjny ! A co nie jest ? Powiem tylko tyle, JAK DBASZ TAK MASZ !

Stilo w dieslu JTD, w 3drzwiowym nadwoziu.... mmmm poezja :)

:mrgreen: Dobrze prawisz ;)

Funkcja city w stilo pomocna czy zbedna?!?

paaweell16 napisał(a):Zobacz ten :)

http://www.iurl.pl/?allegropl_nr_8417363

Co to za spam powinni Cie zbanować!!
kylo100
Nowicjusz

29 Maj 2010, 14:52

Moim zdaniem funkcja city jest bardzo przydatna szczególnie podczas parkowania albo gdy autem porusza sie kobieta ponieważ kierownica bardzo lekko chodzi i to jest duże ułatwienie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2010, 00:04

Jeżeli jeździ facet, to ta funkcja jest zbędna.

Panowie, do dziś niektórzy parkują bez wspomagania :) ! Nikt nie narzeka. A dzisiaj to luksus... wspomaganie to za mało, potrzebne jakieś tryby pomagające kręcić kierownicą ?

Nie wiem co za frajda kręcić palcem czy paznokciem kierownice. Kolejny gadżet który może się zepsuć ;)

....co innego jeżeli jeździ jakaś drobna kobitka :) ale też nie przesadzajmy. Bądźmy ludźmi.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

30 Maj 2010, 08:05

No facet to wiadomo ale jeśli chodzi o mnie to według mnie city to całkiem dobry gadżet :smile:
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2010, 08:25

Wlasnie tak sie sklada, ze kobieta tez bedzie uzywac auta ;) Jezdzilem starym zardzewialym fordem fiesta, wiedz wiem jak wazna to sprawa(wspomaganie). Jeszcze jak dowiedzialem, sie ze jest funkcja podwojnego zdziwilem sie :)
Ale juz wiem, ze to tylko sprawdza sie na parkowaniu i samoczynnie wylacza sie po przekroczeniu 20km/h.

NIE SPIMY! Prosze o wiecej komentarzy i opinii.

P.s To forum chyba umiera(mowa o spamerach)
kylo100
Nowicjusz

30 Maj 2010, 09:02

jacek04 napisał(a):Panowie, do dziś niektórzy parkują bez wspomagania :) ! Nikt nie narzeka.

Bo się chwali swoje. Woźnica też będzie chwalił, że jego napęd będący koniem pociągowym jest tani, miły, przyjacielski i nie zamieniłby konia z wozem na żadne auto... .

Po co mam się męczyć z kręceniem na parkingu i podjeżdżaniem, skoro mam wspomaganie i robię to jedną ręką, drugą np. dłubiąc w nosie? :mrgreen:

Funkcja city jest o tyle przydatna, bo jak wiadomo jedna stała czułość wspomagania nie jest dobra. W trasie przy wyższych prędkościach nikomu nie potrzebne super czułe wspomaganie, bo będziemy skakać po drodze jak pijak, ale na parkingu już się przydaje.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika