Fiat Stilo 1.9 JTD 140koni

04 Cze 2019, 18:16

Witam mam problem z autem nagle pewnego dnia przestał działać,jeden dzień wcześniej jeszcze nim jeżdziłem. 2 Tygodnie przed tym nieodpalaniem wymieniałem przepływomierz powietrza na inny używany u mechanika. Co może być przyczyną takiego nieodpalania poniżej zamieszczam filmik jak kręcę pojazd. Czy to może być przyczyna zużytego przepływomierza?
Czytałem objawy wszędzie na ten temat ale nigdzie nie mogę znależć takich objawów jakie się dzieją w tym aucie. Proszę mi doradzić. Pierwszy filmik zamieszczony o tym jak się zachowywał silnik przy odpalaniu na oryginalnym przepływomierze. Drugi natomiast przy wymianie na inny używany (Po 2 tygodniach)

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rogero
Obserwowany

04 Cze 2019, 20:43

Jak na moje oko pękł rozrząd lub nie ma ciśnienia listwie wtyskowej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Cze 2019, 09:46

Czyli to nie wina przepływomierza?
Rogero
Obserwowany

05 Cze 2019, 19:23

Napewno nie, przepływka nie wyklucza uruchomienia auta
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Cze 2019, 20:40

Pierwszy film to oprócz oglądania krajobrazu nic nie wnosi do tematu . Drugi to trochę dziwne zachowanie motoru przy rozruchu. Niby na początku rozrusznik kręci charakterystycznie dla prawidłowego zachowania ( jest kompresja na cylindrach ) a potem lużno ( jakby tej kompresji nie było ) Co by nie patrzeć rozrząd do sprawdzenie tak jak kolega wyżej wspomniał.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Turbo
    Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...
    Dragster JET CAR PREDATOR
    Francuski samochód Jet Car Predator ma aż 6000 KM i silnik odrzutowy. Poniżej przedstawiamy specyfikację techniczną. Nazwa : Dragster JET CAR PREDATOR Silnik : Amerykański Turbojet z samolotów myśliwskich. Typ ...