Fiat Stilo 1.9 JTD 80km Kopci z pokrywy zaworów

24 Lip 2017, 15:43

Witam

mam problem z moim stilaczem 2003 JTD 1.9 80km (59KW) 194tys mam go pól roku, zrobiłem nim 14tys km, mianowicie padł przepływomierz po czym został wymieniony, ale problem z kopceniem został i na dodatek mocy nie miał, byłem u mechanika stwierdził ze raczej padło turbo, puszcza olej, w układzie dolotowym tez olej, wszedzie olej........... teraz czekam na swoja kolej do mechanika na regeneracje turbo...........................

ALE:

dzieje mi się takie coś, czy to jest normalne ? Dmucha z pokrywy zaworów, wiem że ma tam coś dmuchać ale chyba nie tak, oleju jednak nie ulewa przez te dmuchanie, dodam ze auto chodzi równo, nie szarpie, co do mocy to po wymianie turbo.
Problem na FILMIKU

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

PS. gdzie dokładnie znajduje sie ODMA?(to jest to z spodu filtra powietrza?)
shiz0r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 11 1990
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: STILO
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Lip 2017, 13:27

Brakuje ci elementu gumowego (węża) takiego krótkiego między pokrywą zaworów, a przepustnicą (pod nią widać jak dmucha).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeep Wrangler Unlimited
    Wrangler uznawany jest za spadkobiercę wojskowego Willysa. Samochód pojawił się w salonach sprzedaży w 1987 roku. Obecnie można go kupić w wersji trzy- i pięciodrzwiowej. W obu przypadkach samochód jest napędzany ...