REKLAMA
Witam,
Początkowo na samochód miałem mieć 15k, ale pojawiły się dodatkowe wydatki i zostałem ze skromnym budżetem 10 tysięcy. Przejrzałem trochę Allegro i wybrałem kilka modeli które wyglądają dla mnie interesująco, ale chciałbym zweryfikować mój werdykt
Fiat Stilo
Sporo dobrego słyszałem o silniku JTD i na taki chciałbym polować jeśli cena pozwoli (wstępny rekonesans pokazał ze trochę tych silników jest w cenach ~10k). Auto mocno podoba mi się od strony wizualnej (zarówno zewnątrz jak i wewnątrz). Ma dość przemyślane wnętrze i dobre wyposażenie. Zniechęca mnie to że... już miałem Stilacza i się strasznie psuł, z tym ze kupiłem go za 4 tysiące w komisie, więc miał prawo No ale jakaś trauma pozostała. Mimo ze poza tym byłem mega zadowolony (no może miał zbyt mały prześwit, trzeba było być ostrożnym)
Renault Megane II
też fajnie wyposażone, jednak obiegowe opinie (wiem, nie powinno się słuchać) o marce są kiepskie. Zresztą sporo poczytałem ze jest bardziej awaryjne niż Stilo, choć (podobno) ma lepsze wnętrze.
Mazda 323f
Do mazdy mam zaufanie, wszak pierwsze auto było właśnie Magdą (121 92' z otwieranym dachem, miodzio). Jednak o ile wygląd zewnętrzny jest ok, to w środku wieje biedą. Dodatkowo słyszałem ze strasznie rdzewieje (nie wiem na ile jest to ważna kwestia - nie znam się)
Dodatkowo w oko wpadły mi Citroen C5, Dacia Logan i Renault Vel satis (choć do nich jestem sceptycznie nastawiony). Sporo dobrego słyszałem też o Kia Cerato i Carens, ale w odpowiedniej cenie jest ich raptem parę sztuk co jest mocno podejrzane