Witam jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o motoryzacje dlatego też zwracam się z proźbą o pomoc. Mianowicie za około 6 miesięcy chcę zmienić samochód. Aktualnie jeżdżę Fiatem stilo 1.6 16 V benzyna. Samochód jak narazie sprawuje się dobrze tylko sęk w tym żę kupiłem go okazyjnie od rodziców za niewielkie pieniądze a moim marzeniem zawsze było auto klasy średniej najlepiej z niemieckim rodowodem. Szczerze mówiąc to najbardziej podoba mi się Audi a4 b7 w sedanie. Czytałem na różnych forach że najlepszy silnik do tego auta to 1.9 tdi. I tutaj zaczynaja się schody poniewaz na samochod moge przeznaczyc maks 35 tys zł i w tej kwocie mógł bym kupic auto maksymalnie z 2006 roku. No i często gęsto słysze od ludzi żę jak używany diesiel to trzeba bedzie ładować w niego od groma kasy. Czy warto kupiować auto z silnikiem diesla z 2006 roku? czy lepiej kupić coś młodszego ale mniej szałowego? Jakie są koszty utrzymania takiego audi a4 b7 z silnikiem 1.9 tdi? i Co możę sie zepsuć w takim samochodzie i jakie są koszty ewentualnych napraw. NIe ukrywam żę zależy mi na tym aby
średnie spalanie samochodu nie przekraczało 8 litrow i żeby było w miare niedrogie w eksploatacji Z góry dziękuje za rady