Fiat Tipo - Magnetyzery i chip R czy coś DAJĄ?

13 Maj 2008, 08:00

Witam Mam pytanko: kolega ostatnio do korsy wrzucił magnetyzery neodymowe i strumienice- mówi ze ma lepszego kopa i szybszy start, ja chciałbym sie dowiedzieć czy w Fiacie Tipo 1,4 też to sie może sprawdzić a dodatkowo na allegro wyczaiłem CHIP R, producent twierdzi ze to urządzonko włożone do auta daje większe odejście i małe zwiekszenie poboru paliwa, pisze też ze dobiera odpowiedni chip do danego auta. Jeśli ktoś już korzystał z tego co napisałem powyżej prosze o odpowiedź :) POZDR
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

13 Maj 2008, 17:52

Ja miałem białe magnetyzery przed filtrem paliwa gdzieś w domu znalazłem ;D i naprawdę widać było różnicę w spalaniu ;D
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

14 Maj 2008, 16:12

dzieki za odpowiedź a słyszałeś możę o tych chipach R czy one działaja ? :)
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

14 Maj 2008, 16:21

słyszałem że coś mocy można z nich uzyskać ale nie testowałem ich ;D
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

14 Maj 2008, 20:56

blyskacz17 napisał(a):kolega ostatnio do korsy wrzucił magnetyzery neodymowe i strumienice- mówi ze ma lepszego kopa i szybszy start

Magnetyzery to szajs. A każdy kto zamontował to chwali bo wstyd mu że wydał kase na takie główno. A skoro magnetyzer to takie cudo to dlaczego nie montują go fabrycznie?
Co do strumienicy to ona daje efekt ale przy modyfikacji całego układu wydechowego i nie taka z najtańszej półki.
Po za tym chip ale taki naprawde chip do wolnossącego to wydatek rzędu 1000-1500zł.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Dacia Duster 2018 - komfort i terenowe właściwości
    Nowa Dacia Duster zaprezentowana po raz pierwszy na wrześniowym Salonie Samochodowym we Frankfurcie zaprezentowała całkowicie zmieniony design nadwozia i zaprojektowane od nowa wnętrze. Jest połączeniem komfortu i terenowych ...