Czarne szyby

09 Maj 2008, 22:48

Witam chciałbym sobie zrobic szyby czarne w aucie tzn. wszystkie szyby oprucz tej jednej przedniej i mam do was ogromne pytanie czy jak je zrobie czarne jak jest ciemno to normalie wszystko widze ze srodka auta ? i czy wogule normalnie widac z gury dzięki za odpowiedz
dareg
Początkujący

10 Maj 2008, 15:11

Raczej ze srodka normalnie widać tylko jak bedziesz patrzył do srodka to mało. A wiesz, że przednich szyb niemożna przyciemniać?? :oops:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Maj 2008, 16:03

Przedniej ale poczte chyba tak bo juz duzo osub widzialem :D no ale jak jest ciemno czy normalnie widac wszystko ;>
dareg
Początkujący

10 Maj 2008, 18:40

Przednie boczne można ale jest jakoś tak że przepuszczalność nie może przekroczyć 70%
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

11 Maj 2008, 00:47

co do przyciemniania to boczne przednie szyby mogą być przyciemnione ale przepuszczalnosć nie mnniej niz 75% tylnie smialo mozesz najciemniejszą folią bez atestu
Immortal
Nowicjusz

11 Maj 2008, 10:26

Cz tak śmiało to nie wiem bo niektóre patrole mają specjalne urządzenia do sprawdzania przepuszczalności i jeśli będzie większa niż te75% to dowód zabierają albo jak nie będą upierdliwi to będziesz zdrapywał folie na poboczu.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?

11 Maj 2008, 21:14

musisz mieć widoczność 180* czyli tylko te z tyłku można przyciemnić bo dowodzik na psiarnie trafi xD
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

12 Maj 2008, 01:08

tylnią szybe i poczne tylnie mozesz nawet zabic dechami czy zaspawac, warunkiem jest posiadanie prawego lusterka wstecznego. do tego nie moga Ci sie czepic. Przednie boczne 75% przepuszcalnosci. Wiem to poniewaz chciałem przyciemnic te szyby i w zakladzie który mi przyciemnial tylnie sprawdzil mi przednie boczne ktore fabrycznie mialy przyciemnienie 25%
Immortal
Nowicjusz

14 Maj 2008, 21:08

Immortal napisał(a):Przednie boczne 75% przepuszcalnosci. Wiem to poniewaz chciałem przyciemnic te szyby i w zakladzie który mi przyciemnial tylnie sprawdzil mi przednie boczne ktore fabrycznie mialy przyciemnienie 25%

Było już o tym na forum dużo razy, i to w dodatku w tym dziale. Tylne możesz przyciemniać do woli, przednie boczne powinny przepuszczać nie mniej jak 70% a przednia główna 90%. Wszystko w tym temacie. A fabrycznie oni zostawiają taki margines i dlatego Twoje szyby mają przyciemnienie w 25 procentach.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska