Fiat Tipo strasznie dużo pali...

09 Gru 2007, 00:08

andrzej nie jest rpblem w benzynie tylko w gazie bo w benie pali 11-12 a w gazie pali 19-22 litry
Ciepol
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno
Auto: Nie mam
  • 09 Gru 2007, 09:09

Uważasz że silnik 1,4 powinien palić 11-12 litrow benzyny. Może masz hak i ciągasz tonową przyczepę?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

09 Gru 2007, 16:00

uwazam ze powinen palic ok 9 ale nie z tym problemem zwrocilem sie do was prosilem o pomoc w gazie bo nie jest dla ciebie dziwne ze 1,4 pali 20 litrow gazu ???? czytaj dokladnie chyba ze na samej benzynie sie znasz to moge cie prosic o rade jak uporam sie z gazem :lol:
    Ciepol
    Nowicjusz

09 Gru 2007, 16:10

myślę, że z paliwem też masz problem i jak sie uporasz z benzyną, to też sie za to weź. mój peugeot z silnikiem 1.4 pali 6 na 100...
    pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
    kubik
    Początkujący

09 Gru 2007, 16:19

Jak na benzynie będzie palił o połowę mniej to i na gazie będzie mniej palił.Napisz jaki masz parownik,czy ma wężyk do kolektora ssącego?Parownik możesz rozebrać budowa jego jest bardzo prosta.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

14 Gru 2007, 22:52

ok po rozebraniu parownika okazalo sie ze membrana jest sztywna :D zmeinilem parownik calkowicie na nowy i teraz zobacze ile to cudo techniki bedzie palic na nowym parowniku .Mam nadzieje ze zejdzie z 20 litrow !!!!
    Ciepol
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czujniki kontroli ciśnienia w oponach - system TPMS
      Ciśnienie jest bardzo ważnym parametrem opon – od niego zależy przyczepność do jezdni, droga hamowania, zużycie paliwa, hałas opon czy wreszcie wytrzymałość ogumienia. Niestety, według badań Moto Data, aż 58% kierowców ...

15 Gru 2007, 08:42

:D No i fajnie, ze kupiłeś nowy! Możesz napisać, jakiej firmy/marki? Ta sztywna membrana po porostu nie zamykała zaworka gazu; a nie mówiłem, że tak będzie? Na pewno zużycie zmniejszy się...noś ze sobą lusterko. żebyś mógł zobaczyć radosną minę, gdy spali Ci dyszkę. :wink:
    fordon

15 Gru 2007, 21:23

hehehehehe lusterko :D:D:D jak zejdzie do dyszki to zajme sie benzyna zeby tez ze 4 litry mniej palil :D nie mam pojecia jakiej firmy bo zostawilem go gaziarzom do wymiany ale instalacja jest BRC
    Ciepol
    Nowicjusz

26 Paź 2009, 15:07

Witam, mam podobny problem, czasem potrafi spalić 20litrów gazu a czasami 10. Z benzyną podobnie tylko bardziej umiarkowanie około 10-11 (jak na 1,4 to strasznie duzo). Pomiar sprężania - poza skalą, rozrząd regulowany, zapłon w normie. Czy na to mogą miec wpływ membranki w gaźniku? Oczywiście wydech wymieniany jakieś 2-3 lata temu (cały nie mam katalizatora)
    larry075
    Nowicjusz

Miejscowość: Radomsko