Opel calibra turbo c20LET podłączenie wspomagania

10 Sie 2009, 15:58

WItam
Mam taki mały problem ze swoim wspomaganiem bo kupiłem calibre z odłączonym i nie wiem gdzie to idzie dalej tylko dynda mi przewód i nie wiem gdzie go podłączyć i wywala mi nim cały płyn ze wspomagania...
Na poniższym zdjęciu jest pokazane który to przewód ale nie wiem gdzie dalej go dać.. może mi czegoś brakuje...
Proszę o pomoc .. może ktoś ma jakiś schemat do tej calibry?? A i nie jest to przewód bezpośrednio idący do pompy,może gdzieś jest ten przewód wyprowadzony ale nie wiem gdzie, może ma ktoś taki samochód i mógł by zrobić zdjęcie miejsca w którym ma być przykręcony ten przewód aha i te zdjęcie to jest zdjęcie poglądowe..
Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc!!!!

!! ZDJĘCIE KLIKNIJ !!

.... aha i jak przytknę palec do przewodu to wyrzuca powietrze ...
Tofik
det0x3
Nowicjusz

Miejscowość: chełm
  • 10 Sie 2009, 18:11

Widze ze kolega szuka pomocy na roznych forach, ten przewod moze isc do przekladni kierowniczej albo na laczenie jakis przewodow, musisz pokombinowac, na tym zdjeciu nie widac skad on idzie.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

10 Sie 2009, 19:10

szukam szukam ale nikt za bardzo nie może mi pomóc a ten przewód wychodzi z tego metalowego czegoś gdzie idą prawie wszystkie rureczki na zdjęciu podpisałem co i jak
    moze ktoś ma schemat albo taką calibe i by zrobił mi fotkę gdzie to idzie.. moze być niewyraźna wszystko jedno oby była :) albo coś...
    Zdjęcie
    no i ta rurka nie może iść daleko bo nie jest za długa i na tym zdjęciu dynda sobie
    Tofik
    det0x3
    Nowicjusz

10 Sie 2009, 19:16

No mowie ci albo idzie do przekladni albo jakies laczenie przewodow, ciezko mi powiedziec bo jakies dziwne te zdjecie, duzo na nim nie widac. A nie wiesz gdzie ma isc tylko ten przewod czy pozostale tez nie wiesz?
    dawidbn
    Zaawansowany

10 Sie 2009, 19:31

wszystkie mam podłączone oprócz tego przewodu.. i on jest moim jedynym problemem
    szukałem schematu podłączenia wspomagania, zdjęć silników calibry i nic... moze ktoś w końcu mi pomoże ... prubowałem dojść po przewodach ale mi nie wyszło POMOCY

może na gg ktoś ze mną pogada na ten temat 8177702
    Tofik
    det0x3
    Nowicjusz

10 Sie 2009, 23:06

No to jezeli masz wszystkie i jeden ci tylko zostal to powinienes widziec gdzie brakuje jeden przewod?
    dawidbn
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan i Ministry of Sound zacieśniają współpracę
      Nissan i Ministry of Sound zaprezentują, po raz pierwszy w Polsce, najnowocześniejszy mobilny system audio na świecie. 2 egzemplarze Nissanów Juke Box zapewnią nagłośnienie podczas imprezy w warszawskim klubie "Basen ...

11 Sie 2009, 06:07

też tak myślałem ale niestety nie widać gdzie ma iść... patrzyłem z góry i z dołu i nic nie widzę.. widzę ze zostaje pojechać mi z tym do warsztatu jak nik mi nie pomoze

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 18:51 ]
    rozmawiałem dzisiaj z mechanikiem mowił ze to moze być przewód do reduktora bo mam napęd na 4 koła... ale po co????

czy to jest możliwe
    ????

[ Dodano: Sro Sie 12, 2009 14:11 ]
    no i po problemie
    zatkałem przewód i wspomaganie działa
    Tofik
    det0x3
    Nowicjusz

24 Paź 2009, 21:22

kolego tak przypadkiem sie tu znalazlem widze ze amatorzy nie maja chyba pojecia w co biega zdjecie jest super wyrazne,poradziles juz sobie?jesli nie to ten przewod jest od skrzynki rozdzielczej napedu 4x4 bo naped jest zalanczany za pomoca pompy od wspomagania, sam robilem kapitany remont skrzynki rozdzielczej bardzo drogi kosztowny interes ale oplacalo sie...gdybys cos potrzebowal to pisz pozdrawiam
    SLAW80
    Nowicjusz

Miejscowość: brodnica

25 Paź 2009, 18:28

ja pierdziele skrzynke rozdzielcza on widzial w kalibrze, dobry jest. :shock:
    kolo12
    Nowicjusz

25 Paź 2009, 20:34

KOLEGO calibre przede wszystkim a nie kalibre mam juz kolejna z rzedu mleko miales pod nosem jak ja juz mialem ten samochod ni kupy ni du... nie trzyma sie to co napisales zmien sobie temat na forum
    SLAW80
    Nowicjusz

Miejscowość: brodnica