Fiat Ulysse 2.2 Hdi - problem z poduszkami

19 Lis 2020, 18:22

Cześć wszystkim. Mam problem z poduszkami w fiacie. Gdy podpiąłem komputer pod niego pokazało mi dwa błędy związane z blokadą poduszki pasażera i interfejsem van. Nie wiem co za bardzo z tym robić. Przełącznik w drzwiach od poduszki jest włączony. Próbowałem nawet go zmieniać ale nic to nie dało. Z błędem interfejsu van nie mam zielonego pojęcie gdzie szukać. Myślałem że może nie ma komunikacji z komputerem bsi z sterownikiem airbag lecz gdy się wypnie na chwilę poduszkę to pojawiają się błędy więc jakaś komunikacja chyba jest. Chyba że komunikacja z interfejsem diagnostycznym nie odbywa się przez bsi. Gdy wchodzę w zakładkę do odczytania wartości sterownika pokazuje on 15 uderzeń odczytanych wartość tego włącznika w drzwiach którą sprawdzałem i zmienia się za każdym razem jak przekręcę kluczyk a reszty poduszek nic nie chce pokazać. Bsi pokazuję także błąd komunikacji z sterownikiem silnika. Czy może to on być uszkodzony? Co robić? Gdzie szukać usterki? W załączniku dołączam zdjęcia błędów.
karuK
Obserwowany

20 Lis 2020, 12:19

Nie masz konkretnych kodów błędów?

Sprawdź w pierwszej kolejności podłączenie do BSI warto przeczyścić wtyczkę (masz do tego np. spray do złączy) i zobaczyć czy coś się zmieni.

Problem pojawił się nagle? Wcześniej było ok?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lis 2020, 13:21

Nie masz konkretnych kodów błędów?

Niestety nie mam akurat przy tych błędach.
Sprawdź w pierwszej kolejności podłączenie do BSI warto przeczyścić wtyczkę (masz do tego np. spray do złączy) i zobaczyć czy coś się zmieni.

Sprawdzę
Problem pojawił się nagle? Wcześniej było ok?

Niestety nie wiem.
karuK
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 19 – historia modelu
    Ponad ćwierć wieku temu, we wrześniu 1988 roku Renault zaprezentowało kompaktowy model 19. Do 1995 roku był on sprzedawany także w polskich salonach. To jeden z najważniejszych modeli firmy Renault w ciągu ostatnich kilkudziesięciu ...