REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A dlaczego tu się nie świeci licznik tylko same kontrolki? To co słychać na filmie to na pewno nie jest próbą krecenia silnika przez rozrusznik tylko takie uderzanie kojarzy mi się z dendiksem rozrusznika który wyskakuje i chowa się cyklicznie nie zazęciając się z kołem zamachowym.dzon4xx napisał(a):Film z próby odpalenia
Nie powinno się tak robić. W tym przypadku lepiej odłączyć akumulator na dłuższy czas.dzon4xx napisał(a):Próbowałem odpinać klemy akumulatora i zwierać je aby rozładować wszystkie układy w samochodzie.
To jest pewnie następstwem rozłączenia akumulatora. I takie kontrolki jak ESP czy kontrola trakcji zgasną dopiero po ruszeniu autem i przejechaniu kilku metrów. Wygląda to tak jak by blokował zapłon immobilizer.dzon4xx napisał(a):Zapaliły się dodatkowe kontrolki widoczne na filmie: check engine, olej, eps, kontrola trakcji, akumulator, immobilizer a komputer nie pozwala na zapłon i słychać tylko klikanie (może to dźwięk jakiegoś przekaźnika?)
Przy takim napięciu nie powinno być problemów z rozruchem silnika.dzon4xx napisał(a):Sprawdziłem napięcie akumulatora. 12.34V więc chyba powinno być ok.