Fiat uno chamulce

28 Lip 2008, 11:44

Witam mam problem z chamulcami piszczą mi podczas jazdy tak jakby klocki nie odbijały po zachamowaniu a jak jade po wertepach to przy chamowaniu mam niski pedal i slabe chamulce niewiem czy to wina klocków czy uklad zapowietrzony Prosze o pomoc :( :( :( :( :(
Artek 3377
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ostrołęka, Centrum
  • 28 Lip 2008, 16:00

Raczej nie mozesz mieć zapowietrzonych tylko klocki hamulcowe może już sie zuzyły i dlatego ci piszczą. Ja też mam Uno i mi też kiedyś piszczały a po wymianie już nie. Mam też Punto I po wymianie przestały piszczeć. Sprawdź swoje klocki.
    wicianorbi
    Początkujący

28 Lip 2008, 19:06

U mnie klocki były wymieniane na nowe, wszystko czyszczone i dalej piszczy przy hamowaniu, a jakiej firmy te klocki załozyłeś??
    angelika
    Nowicjusz

28 Lip 2008, 20:23

Nie pamiętam już bo to dawno je wymieniałem. Ja mówisz że masz nowe klocki i piszcza dalej to spróbój je papierem ściernym przetrzeć. Ponoć pomaga. ja tego nie robiłem to nie wiem. Spróbój.
    wicianorbi
    Początkujący

28 Lip 2008, 21:10

Przecierane były już papierem i blaszki zabezpieczające były wymieniane....nie wiem ponoć mówią, że mogą być klocki ze słabego materiału zrobione....tylko szkoda mi wymieniać na inne bo te są w bdb stanie....ale jak kiedyś będę wymieniać to muszę wiedzieć jakie są dobre:)
    angelika
    Nowicjusz

28 Lip 2008, 21:35

może i są z takiego materiału, ale ja też nie kupowałem jakiś wyczynowych klocków i jakoś nie piszczą mi. A jak ci sie nagrzeją to też piszczą????
    wicianorbi
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
      Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...

28 Lip 2008, 21:45

Piszczą na zimno i na gorąco ;) Tylko czasem mocniej czasem lżej, ale nie ma hamowania bez piszczenia.......jak hamuję za rowerzystą to mam pewność, że mnie usłyszy ........na jedno to i dobre :P
    angelika
    Nowicjusz

28 Lip 2008, 23:16

Co do problemu kolegi Artka 3377 - do roboty układ hamulcowy - wymiana klocków,czyszczenie zacisków,odpowietrzanie.
    Co do kolezanki Angeliki - klocki są z "twardego" materiału.Ja od zawsze stosuję klocki firmy Fomar(w takim żółtym opakowaniu).Jeszcze żadem klient nie wrócił,że mu piszczą.U siebie w samochodach też mam takie i żadnych problemów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Lip 2008, 14:03

Dzięki za podpowiedź jak będę miała trochę wolnej gotówki too na pewno zainwestuje w te klocki. Może u mnie tez będą działać poprawnie :) Dzięki za podpowiedź!!
    angelika
    Nowicjusz

29 Lip 2008, 14:08

Wielkie dzieki za odpowiedzi, powiem wam ze to bylo tak kiedyś przy skręcaniu czy wogule jak zachamowałem to trzymały mi chamulce poprostu wiekszy czas jezdziłem na chamulcu niewiem co bylo czyściłem cylinderki i klocki wogule wszystko a to wiecie co bylo ???????????? to te gumowe Pi...........one węrzyki poprostu one z czasem sie rozpuszczają i blokują chamulce JESZCZE RAZ DZIEKUJE I POZDRAWIAM
    Artek 3377
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Ostrołęka, Centrum