Fiat Uno MkII wasza ocena.

20 Mar 2014, 13:13

Zawieszenie tak delikatne, że nie raz na małej dziurze "dobija do ramy". Czasem mam wrażenie, że kabina się rozsypie albo przynajmniej zmieni geometrię. Amortyzatory zmieniłem zaraz po jego kupnie (60 tys. km) nie wiem jak poprzedni właściciel wytrzymał na nich tak długo. Juz po 10 tys. działają jak po 50 tys. Właściwie nie ma takiego dnia żeby wszystko w tym aucie działało. Notorycznie nie działaja wycieraczki (dzisiaj działają tylko na najwyższej prędkości), nie świeci światło wstecznego (nie wiadomo o co chodzi bo żarówka dobra). Jedynka czasami nie chce wejść, no i nie domykają się drzwi pasażera. W środku głośno a kompakt przeskakuje. Centralny zamek (bo o dziwo był) wysiadł już 2 razy i w tej chwili go nie używam. Podobnie alarm - widać był kiepski. Pali nie tak mało ok. 7.5 l /100 km. Ciągle coś trzeba naprawiać więc kosztuje to mnóstwo kasy.
Olek24
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 01 1986
Auto: Audi
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

20 Mar 2014, 20:13

7.5l to jeszcze normalnie a ile chcesz żeby palił? 4l? Ciągle trzeba naprawiać bo widocznie żle trafiłeś.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2014, 13:16

Kolego jak zakupiłeś śmietnik złożony z trzech uno i pewnie dwóch Moskwiczów to się nie dziw że ci się takie rzeczy dzieją. Ja jakoś nie narzekam na awaryjność tego auta jak i wielu moich kolegów.
XeT
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 22 09 2009
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Laguna I
Silnik: 1.8 16V
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

13 Wrz 2015, 23:01

Hej ;) Chciałem odświeżyć bo dziś byłem oglądać takie uno [link do oferty na Olx wygasł]

Wiec tak:
Podłoga jest, progi też
3 nie duże ogniska rdzy
Wydech do roboty
Jak odpalił to na zimnym bez sania gasł i to mnie nie pokoji.

Było późno wiec jutro zobaczę go znowu i się nim przyjadę. Dodatkowo opony zimowe, letnie są nawet nieźle, zawieszenie tez niby nie wyrobione, na kanale oglądałem. W środku foteliki niby ciągle używane, nie ma luzu w drzwiach nie opadają, sucha skrzynia. Ale jeszcze martwi mnie, że zdjęcia są jak by na jesieni robione.

Co o tym sądzicie?
mati931
Nowicjusz

Auto: rower

13 Wrz 2015, 23:37

mati931 napisał(a):Co o tym sądzicie?

Sądzę, że jeżeli to uno jeździ, ma ważny przegląd i OC to za takie pieniądze nie ma co wybrzydzać. Od czasu do czasu naprawiam uno mojej babci tez z silnikiem 1.0. Samochodzik prosty i bardzo żywotny .
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

14 Wrz 2015, 07:19

Jeśli jest ok tak jak piszesz to ja bym brał,za te pieniądze i tak nic lepszego nie znajdziesz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012