Fiat Uno - piszczy lewe koło

19 Maj 2011, 14:03

Mam drobny problem z lewym kołem w moim Uniaku. Podczas jazdy lewe koło zaczyna piszczeć (czasem głośniej, czasem cicho a czasem w ogóle), podczas hamowania natomiast tak dziwnie skrzeczy (jakby coś obcierało). Byłem u mechanika i stwierdził, że wszystko gra oprócz tego, że miałem zapowietrzony układ hamulcowy. Hamulce działają sprawnie i nie ma żadnych problemów oprócz tego ciągłego piszczenia i świergolenia przy hamowaniu. Jak myślicie czego to może być przyczyną?
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

19 Maj 2011, 21:55

Piszesz /Hamulce działają sprawnie i nie ma żadnych problemów oprócz tego ciągłego piszczenia i świergolenia przy hamowaniu./ to chyba jednak jest problem i coś z hamulcami jest nie tak.Hamulce nie powinny wydawać jakiś dziwnych dźwięków.W kole masz jeszcze łożysko i przegub.Radzę rozebrać hamulec i dokładnie go przejrzeć.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...