Freelander cisnienie pompy waku

16 Maj 2011, 12:10

Witam
Czy ktos zna wartośc podciśnienia jakie powinna wytworzyć prawidłowo działająca pompa waku w Freelander 2.0 Di (silnik leyland)
U mnie pokazuje 0.9 bar , nie wiem jakie powinno byc 'katalogowo' bo hamulec słaby jest bardzo.
pozdrawiam
holbi
Nowicjusz

Miejscowość: Sanok

16 Maj 2011, 20:33

A masz "oryginalnie kierownicę po chrześcijańskiej stronie" czy po przekładce? Sprawdź serwo bo często lubi przerdzewieć i przewód podciśnieńia.
0,9 to nie tak źle, szczególnie że działa na tym tylko servo i chyba jeden zawór.
Poza tym wszystkie kola hamują jak należy? Może tył słabo chodzi ( zastane cylinderki) i pedał będzie twardo wchodził i hamulce będą słabe.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

17 Maj 2011, 19:55

W aucie wymienione nowe tarcze hamulcowe, nowe klocki hamulcowe, cylinderki i prowadnice 'chodzą' bez zarzutu (nasmarowane) tylne cylinderki niezapieczone, okładziny grube.
Stawiam na serwo, bo -0.9 bar podcisnienia wydaje mi sie OK
holbi
Nowicjusz

Miejscowość: Sanok

18 Maj 2011, 00:48

Odpal auto, niech chwilkę pochodzi, Zgaś i po krótkiej chwili np po 1 minucie zdejmij przewód podciśnienia z serwa , powinno być słychać "syczenie" jak serwo dostaje powietrza. Jak nie ma lub jest bardzo słabe to najprawdopodobniej serwo odmawia współpracy.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki